ΤΟΠΙΚΑ

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ Βόλου

λύση-στο-στεγαστικό-πρόβλημα-του-εεεε-851206

Παρέμβαση για το οξυμένο όπως το χαρακτηρίζει στεγαστικό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ Βόλου κάνει η παράταξη ΛΑΣ, με ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Επικαλείται πρόσφατη επίσκεψη στελεχών της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου (ΕΕΕΕΚ) και συζητήσεις που έγιναν με εκπαιδευτικούς του σχολείου, στη διάρκεια των οποίων αναδείχθηκαν για ακόμη μια φορά οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Όπως είναι γνωστό, το ΕΕΕΕΚ Βόλου αποτελεί σχολική μονάδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτούν 62 μαθητές με αναπηρία ηλικίας 15-25 ετών. Συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία εμπλέκονται πάνω από 100 άτομα, μαθητές και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. «Εκτός από τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία, από την έλλειψη προσωπικού (κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, εργοθεραπευτής, επαγγελματικός σύμβουλος, κ.ά.), ως πιο σημαντικό πρόβλημα αναδεικνύεται η ακαταλληλότητα και η επικινδυνότητα του κτιρίου που στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ, που δεν πληροί καμιά από τις προδιαγραφές σχολικών μονάδων ΕΑΕ.

Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο κτίριο (πέντε επίπεδα), με ένα πολύ μικρό ασανσέρ, με δυσκολία πρόσβασης στους ορόφους των μαθητών ΑΜΕΑ, που πολλοί απ’ αυτούς, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν και κινητικά προβλήματα. Ο αριθμός αιθουσών δεν καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης, πολλές απ’ αυτές είναι εξαιρετικά μικρές και οι χώροι υγιεινής δεν επαρκούν. Επιπλέον ο χώρος της τραπεζαρίας επαρκεί για ένα μικρό μέρος των μαθητών, ενώ δεν υπάρχουν εσωτερικοί χώροι για διαλείμματα σε ομάδες σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, καθώς επίσης και για τα προσωπικά αντικείμενα μαθητών, ενώ τα 43 άτομα του προσωπικού στοιβάζονται μέσα σε ένα γραφείο», αναφέρει η ΛΑΣ Βόλου και ζητά παρεμβάσεις για την επίλυση του προβλήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου