ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς γιατρό από 1η Μαρτίου, λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ – Μονόδρομος η ρύθμιση

χωρίς-γιατρό-από-1η-μαρτίου-λόγω-οφειλώ-1045726

Εκατοντάδες μικρομεσαίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Σε μία περίοδο που οι μικρομεσαίοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης έχοντας να παλέψουν με «Θεούς και δαίμονες» εξαιτίας των οικονομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από ασφαλιστικό, φορολογικό, κόστος ενέργειας και κόστος παραγωγής, εκατοντάδες είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Μαρτίου λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ.

«Κανένας μη μισθωτός δεν πρέπει να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δυσκολία εξόφλησης οφειλών και τον κίνδυνο απώλειας της ασφαλιστικής ικανότητας.

Ο κ. Μαουσίδης επισημαίνει ότι είναι αναγκαία μία ρύθμιση για τις οφειλές Υγείας, προκειμένου ώστε να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα και ταυτόχρονα να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ.

«Είναι γνωστό ότι πολλοί επαγγελματίες αντιμετωπίζουν δυσκολία εξόφλησης των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το υπουργείο Εργασίας απαιτεί την πληρωμή των οφειλών που έχουν προς τον ΕΦΚΑ και σε περίπτωση που αυτή δεν γίνει, τότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν είναι δυνατόν να στερηθούν συνάδελφοι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διότι έχουν χρέη, όχι επειδή είναι κακοπληρωτές αλλά επειδή έχουν εγγενή αδυναμία να ανταπεξέλθουν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους», προσθέτει ο ίδιος.

Η ΟΕΒΕΜ όπως και η ΓΣΕΒΕΕ έχουν θέσει το θέμα να υπάρξει μία νέα, πιο γενναία, ρύθμιση των οφειλών, ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει εισακουστεί.

Επικαλούνται τις ειδικές συνθήκες στην αγορά λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας, της μείωσης της κατανάλωσης και της έλλειψης ρευστότητας, ώστε να αιτιολογήσουν το αίτημα να υπάρξει μία νέα ρύθμιση.

«Εχουμε ζητήσει να γίνει ρύθμιση για τις οφειλές υγείας, έτσι ώστε να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα οι συνάδελφοι που οφείλουν, προκειμένου να μη βρεθούν σε αδιέξοδο», η άποψη που διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς πως σε διαφορετική περίπτωση πολλοί θα βρεθούν επί ξύλου κρεμάμενοι, να αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να επισκεφτούν πλέον ιδιώτες γιατρούς, αφού δεν θα έχουν τη δυνατότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσω του ταμείου τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου