ΤΟΠΙΚΑ

Ναυαγοσωστική ενημέρωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

ναυαγοσωστική-ενημέρωση-στο-σχολείο-1044357

Παρουσίαση από εκπαιδευμένο προσωπικό της ναυαγοσωστικής σχολής in action, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 17:15, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Η σχολή in action εδρεύει στον Βόλο και λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας ως στόχο την ενημέρωση για τη σημαντικότητα του επαγγέλματος του ναυαγοσώστη και την ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα γνώσης πρώτων βοηθειών, θα γίνει αναφορά σε θέματα όπως, οι ναυαγοσωστικές ανάγκες της Ελλάδας, πώς μπορεί να γίνει κάποιος ναυαγοσώστης ακτής και πισίνας, η επαγγελματική αποκατάσταση όσον αφορά τη χώρα μας, μύθοι και αλήθειες για το επάγγελμα του ναυαγοσώστη κλπ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές. Η ενημέρωση θα γίνει από την κα Ραφαηλίδη Όλγα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, περίπου 350 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στις θάλασσες είναι άτομα άνω των 60 ετών (80%). Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2022, το 62% των θανάτων στη θάλασσα λαμβάνει χώρα σε παραλίες χωρίς ναυαγοσώστη. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία της επαρκούς ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών, προκειμένου να μειωθούν οι πνιγμοί καθώς επίσης και τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου