ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας σε οικογένειες από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

χέρι-βοήθειας-σε-οικογένειες-από-τη-λέ-1044269

Καθημερινά ευάλωτες οικογένειες λαμβάνουν σακούλες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Το κατώφλι της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας περνούν σε μηνιαία βάση περίπου 50 οικογένειες από τον Βόλο, προκειμένου να λάβουν σακούλα με προϊόντα, καθώς ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των στρωμάτων, χωρίς συγκεκριμένο προφίλ και χαρακτηριστικά, έχουν βρει αποκούμπι βοηθείας στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η οποία προσφέρει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια είδη πρώτης ανάγκης σε όσους χρειάζονται.

Μόλις χθες το πρωί, στον χώρο της Λέσχης, στον κόμβο της Γορίτσας στον Βόλο, οι εθελοντές αντίκρυσαν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος μάζευε χόρτα από την πλαγιά της Γορίτσας για να φάει. Πλησιάζοντάς τον και συνομιλώντας μαζί του, οι εθελοντές του προσέφεραν δύο σακούλες τρόφιμα, ενώ προσφέρθηκαν να τις παραδώσουν στο σπίτι του, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να τις κουβαλήσει.

Ο συγκεκριμένος ηλικιωμένος δεν αποτελεί μοναδικό περιστατικό. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος αναφέρει ότι στο παρελθόν έχει γίνει μάρτυρας παρόμοιων περιστατικών. «Πρόκειται για ηλικιωμένους, κυρίως, που έρχονται και κόβουν τα χόρτα από τους πρόποδες της Γορίτσας, προκειμένου να τραφούν. Και στο παρελθόν έχουμε συναντήσει τέτοιες περιπτώσεις και τις έχουμε εξυπηρετήσει δίνοντάς τους τρόφιμα» αναφέρει αρχικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Ωστόσο, πέρα από τα σποραδικά περιστατικά ανθρώπων που αναζητούν βοήθεια στη ΛΕΔ, είναι και τα «μόνιμα» που σε μηνιαία βάση επισκέπτονται τον χώρο ή καλούν από το σπίτι, ώστε να λάβουν την αναγκαία βοήθεια.

«Σχεδόν 40- 50 οικογένειες λαμβάνουν τη βοήθειά μας, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 1-2 οικογένειες την ημέρα» επισημαίνει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει ότι η λέσχη ετοιμάζει μία σακούλα με τρόφιμα, είδη υγιεινής και είδη ανάγκης, προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες. «Βάζουμε περίπου 25 προϊόντα μέσα στη σακούλα, μεταξύ των οποίων ζάχαρη, λάδι, μακαρόνια, σάλτσες, χαρτικά, νερά, αναψυκτικά, απορρυπαντικά. Ο, τι χρειάζεται μία οικογένεια και μπορούμε να διαθέσουμε, καθώς όλα αυτά προέρχονται από τη συνδρομή άλλων φορέων και οργανώσεων που συμβάλλουν στο έργο μας» συμπληρώνει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει μόλις την τελευταία εβδομάδα δύο πολύτεκνες οικογένειες, με τέσσερα και έξι παιδιά αντίστοιχα, ζήτησαν τη βοήθεια των εθελοντών.

«Ερχονται οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένοι, οι πάντες. Ακόμη και αν δεν έρθουν μπορούν να μας καλούν και αν μπορούμε να τους τα πηγαίνουμε σπίτι» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ, ενώ συμπληρώνει ότι δεν πρόκειται για σταθερό αριθμό αιτούντων βοηθείας.

«Δεν υπάρχει καμία ντροπή. Είμαστε όλοι άνθρωποι που περνάμε διάφορα» είναι το μήνυμα του κ. Ηλιόπουλου.

Παράλληλα, οι εθελοντές της ΛΕΔ συνεχίζουν το έργο της προσφοράς καυσόξυλων. Από τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων συντάσσει μία λίστα με όσα άτομα έχουν ανάγκη για ξύλα, προκειμένου να ζεσταθούν τον χειμώνα, και ανάλογα με την επάρκεια, προχωρούν στον διαμοιρασμό.

«Φέτος δεν είχαμε πολλά ξύλα, αλλά φροντίζουμε με όποιον τρόπο γίνεται να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας» τονίζει.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου