ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικό «παρών» στην Αθήνα από φοιτητές του ΠΘ

δυναμικό-παρών-στην-αθήνα-από-φοιτη-1043306

Συνεχίζουν τις καταλήψεις – «Προτιμάμε να χάσουμε ένα εξάμηνο, παρά να κινδυνεύσουν οι σπουδές μας» λένε για τον ορατό πλέον κίνδυνο

Δυναμικό «παρών» στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα έδωσαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Η συμμετοχή των φοιτητών στη χθεσινή πορεία έγινε με φόντο τα υπό κατάληψη τμήματα του ιδρύματος, με τους φοιτητές να δηλώνουν αποφασισμένοι να χάσουν ακόμη και το εξάμηνο, «παρά να κινδυνεύσουν οι σπουδές μας».

Φοιτητές από τα τμήματα Παιδαγωγικό Προσχολικής Αγωγής, Γλωσσικών Σπουδών Βόλου, Ζωικής Παραγωγής Λάρισας και ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, μετακινήθηκαν οργανωμένα στην Αθήνα και με πανό συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, το οποίο απαιτούν να αποσυρθεί.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενός από τους οκτώ που δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για να υπερασπιστούν, όπως αναφέρουν τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Πανεπιστήμια.

Το μπλογκ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μάλιστα, κρατήθηκε μακριά από το σκηνικό έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ ομάδων φοιτητών στην κεφαλή της πορείας, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο έγινε με φόντο τις καταλήψεις που συνεχίζονται στο Π.Θ., τόσο στα τμήματα του Θόλου, που παραμένει κλειστός, όσο και στην Ιατρική έως τις 11 Φεβρουαρίου και στη Διαιτολογίας – Διατροφολογία έως σήμερα.

Από σήμερα ξεκινά νέος γύρος γενικών συνελεύσεων στα τμήματα προκειμένου οι φοιτητές να αποφασίσουν τη συνέχιση του αγώνα τους. Εν αναμονή νέων γενικών συνελεύσεων είναι τα τμήματα Ηλεκτρολόγων, ΙΑΚΑ, Γεωπονικό, Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών, Ειδικής Αγωγής, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.

«Θα συνεχίσουμε τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας», ανέφερε ο εκπρόσωπος των φοιτητών Γιώργος Νικολούλης, τονίζοντας ότι στόχος του φοιτητικού κινήματος είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αποφασισμένοι για το εξάμηνο

Μέχρι σήμερα, οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων κρίνουν ότι οι χαμένες ημέρες του εξαμήνου μπορούν να αναπληρωθούν με σύμπτυξη μαθημάτων που θα γίνονται από το πρωί έως το βράδυ και τα Σάββατα, υπό την προϋπόθεση ότι οι καταλήψεις θα σταματήσουν.

Φοιτητές όμως φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν το εξάμηνο, παρά να κάνουν πίσω στον αγώνα τους. «Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που καταθέσαμε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο μέσα στην εξεταστική. Ζητούμε την απόσυρσή του. Προτιμούμε, όπως φαίνεται μέσα από τις γενικές συνελεύσεις στα τμήματα μας, να χάσουμε ένα εξάμηνο, παρά να επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν οι σπουδές μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο φοιτητής του οικονομικού τμήματος, Γιώργος Νικολούλης.

Τις επόμενες ημέρες, τα τμήματα αναμένεται να εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση, όπως και την προοπτική διεξαγωγής διαδικτυακών μαθημάτων και διαδικτυακής εξεταστικής προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο σπουδών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου