ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασε η ΜΕΘ κορονοϊού, αλλά… ~ Διφορούμενη η επιδημιολογική εικόνα στη Μαγνησία

αδειασε-η-μεθ-κορονοϊού-αλλά-διφορο-104276

Οι μολύνσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και τα θετικά rapid tests – Συνολικά 472 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σε μία διφορούμενη εικόνα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη Μαγνησία παραπέμπουν οι δείκτες που αφορούν στη θετικότητα και τις νοσηλείες.

Μπορεί στη ΜΕΘ κορονοϊού όλες οι κλίνες να είναι άδειες και οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό να έχουν περιοριστεί κάτω των 30, την ίδια ώρα όμως οι μολύνσεις που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ και τις κινητές μονάδες, αποτυπώνουν μία σημαντική διασπορά στον γενικό πληθυσμό.

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων πάνω από τα 400 είναι συγκυριακή και οφείλεται κυρίως στο τριήμερο της Αποκριάς, για αυτό και αναμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της ερχόμενης εβδομάδας για να μπορούν να κάνουν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία επιβεβαιώθηκαν 472 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 47 στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Επίσης, 111 θετικά κρούσματα προέκυψαν από τα rapid tests που διενεργήθηκαν χθες στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 84 δειγμάτων καταγράφηκαν 20 νέες μολύνσεις σε οκτώ άντρες και 12 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 457 δειγμάτων καταγράφηκαν 64 θετικά κρούσματα σε 32 άντρες και 32 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη, ενώ στο Μεταξουργείο σε συνολικό αριθμό 225 δειγμάτων καταγράφηκαν 27 θετικά σε 14 άντρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

Σήμερα, Σάββατο, στον Βόλο, δωρεάν έλεγχος για ανίχνευση κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί στην ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι.

Τέλος, στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται συνολικά 23 ασθενείς σε κλίνες covid, ενώ παραμένουν άδεια τα κρεβάτια της αντίστοιχης ΜΕΘ. Επίσης, για ένα ακόμη 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος ασθενούς από κορονοϊό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου