ΤΟΠΙΚΑ

Οι ξενοδόχοι βράβευσαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας

οι-ξενοδόχοι-βράβευσαν-το-επιμελητήρ-1042066

Για την συμβολή του στην προώθηση θεμάτων που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης στη Μαγνησία βραβεύτηκε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο πρόσωπο του Προέδρου του Αριστοτέλη Μπασδάνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, ενώ ακολούθησε και η καθιερωμένη κοπή πίτας της Ένωσης.

Την βράβευση έκανε ο θεματικός αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Γιάννης Αναστασίου εξαίροντας την αδιάκοπη προσπάθεια του Επιμελητηρίου στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Η έρευνα αγοράς στο Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου (Αύγουστος-Οκτώβριος 2021), η νέα αεροπορική γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος, η παραγωγή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας “Magnesia-Sporades: Endless Discovery για την προβολή της περιοχής της Μαγνησίας στην μετά covid περίοδο, η θεσμική παρουσία του Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας Αριστοτέλη Μπασδάνη στο πλαίσιο της Philoxenia, η διαφημιστική καμπάνια προβολής του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας μέσω φιλοξενίας δημοσιογράφων του είδους, αλλά και η παρουσία του επιμελητηριακού φορέα σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε ετήσια βάση είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια το τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου, με Πρόεδρο την Θέκλα Καμμένου.

Ο κ. Μπασδάνης παραλαμβάνοντας το βραβείο υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συνεχίσει ως ακούραστος εργάτης τις άοκνες προσπάθειες για την στήριξη του τουρισμού, ενώ ζήτησε από τη νέα Περιφερειακή Αρχή την άμεση και συνεχή συνεργασία των δύο φορέων, με στόχο πάντα την ανάκτηση του χαμένου εδάφους, καθώς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) που αφορά στοιχεία του 2022, η Θεσσαλία καθίσταται ουραγός στον τουρισμό, αφού κατέχει μερίδιο μόλις 1% στο σύνολο των τουριστικών εισπράξεων του 2022, παρουσιάζοντας μείωση κατά 35% σε σύγκριση με το 2019 (από 355 εκατ. ευρώ σε 231 εκατ. ευρώ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου