ΤΟΠΙΚΑ

Απεγκλωβισμός τραυματία και μαθήματα πρώτων βοηθειών στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

απεγκλωβισμός-τραυματία-και-μαθήματ-103925

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας υποδέχθηκαν μαθητές του σχολείου, που έλαβαν μαθήματα ζωής

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι υποδέχθηκαν στελέχη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων της γ’ τάξης για τον «σεβασμό στην καθημερινότητα».

Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, με την οποία συνεργάζεται το σχολείο σε μια σειρά δράσεων, έκαναν επίδειξη απεγκλωβισμού ενός τραυματία και εναέριας μεταφοράς του με φορείο σανίδας ακινητοποίησης και φορείο τύπου basket.

Αρχικά, έκαναν μια σύντομη αναφορά στο ξεκίνημα και το ιστορικό της οργάνωσης, ενημέρωσαν τους μαθητές, σχετικά με τους τρόπους διάσωσης που χρησιμοποιούν, κατά περίπτωση, όταν καλούνται να προσφέρουν τη βοήθειά τους και έφεραν σε επαφή τα παιδιά με ορειβατικά υλικά και τους κόμπους που χρησιμοποιούνται στην ορεινή διάσωση.

Την δράση παρουσίασαν εκ μέρους της ομάδας, οι Βαγγέλης Βαμβακάς απόφοιτος μαθητής του σχολείου και από τους πρώτους της ίδρυσης της ΕΟΔ, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Δημήτριος Τσικοντουρίδης, Γεώργιος Στάμος και Έλενα Πρίντζου.

Στη συνέχεια έγινε επίδειξη παροχής Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές της β’ και γ’ τάξης του σχολείου, έμαθαν να κάνουν Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε προπλάσματα ανθρώπων.

«Η γνώση είναι δύναμη και η προσφορά και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο αποτελούν θεμέλιο στη δημοκρατία και στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και λαών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου, το οποίο ευχαριστεί την ΕΟΔ Μαγνησίας για την ανταπόκρισή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου