ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος προς πρωθυπουργό: «Δώστε λύση στην ακρίβεια»

αχ-μπέος-προς-πρωθυπουργό-δώστε-λύση-1038939

Μήνυμα προς τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα στη χώρα που συνιστά ζήτημα επιβίωσης των πολιτών

«Δώστε λύση στην ακρίβεια» το επιτακτικό αίτημα που διατύπωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό, παρεμβαίνοντας για το φαινόμενο της αισχροκέρδειας που φέρνει στα όρια της εξαθλίωσης τους πολίτες.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για θέματα του Δήμου, ο κ. Μπέος έκανε παρέμβαση για το πρόβλημα της ακρίβειας που οδηγεί στη φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού, καλώντας την Κυβέρνηση να βάλει προτεραιότητες. «Θέλω να πιστεύω ότι η αισχροκέρδεια είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και όχι ο γάμος των ομοφύλων», είπε.

«Θα ήθελα να πω κάτι ως Ελληνας πολίτης αλλά και ως δήμαρχος Βόλου. Το 2004 ο Κώστας Καραμανλής είχε μιλήσει για πρώτη φορά για επανίδρυση του Κράτους. Δυστυχώς παραιτήθηκε και η επανίδρυση του Κράτους έμεινε στα χαρτιά και η χώρα στον βούρκο του παρακράτους. Σήμερα η Κυβέρνηση δια του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύω ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις στις περισσότερες από τις οποίες συμφωνώ. Όμως υπάρχουν προτεραιότητες. Και θέλω να πιστεύω ότι η αισχροκέρδεια είναι προτεραιότητα και όχι ο γάμος των ομοφύλων», είπε.

Ο δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι καθημερινά βιώνει το πρόβλημα ολοένα και περισσότερων οικογενειών που δεν μπορούν να επιζήσουν με την ακρίβεια που επικρατεί. «Καθημερινά μιλάω με οικογένειες που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Είναι άδικο. Δώστε λύση», είπε και παρέθεσε στοιχεία για να μιλήσει για αισχροκέρδεια εταιρειών.

«Βρήκα επίσημα στοιχεία. Το 2021 η τιμή του αργού πετρελαίου ήταν 86 δολάρια το βαρέλι. Το 2022 ήταν 122 δολάρια και το 2024 έχει πέσει στα 82 δολάρια, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου μειώθηκε 80% σε σχέση με το 2021. Πηγαίνετε στα ράφια. Οι τιμές είναι του 2021;», υπογράμμισε.

«Με προβληματίζει η κατάσταση. Φτάνει πια. Δεν μπορούν να υπηρετούν τα συμφέροντα των πλουσίων για να γίνονται πλουσιότεροι. Πρέπει να ζήσουν κι οι φτωχοί», τόνισε και απευθυνόμενος στον ίδιο τον πρωθυπουργό του ζήτησε να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου