ΤΟΠΙΚΑ

Κρίθηκε αθώος 29χρονος για κακοποίηση ζώου

κρίθηκε-αθώος-29χρονος-για-κακοποίηση-ζ-103872

Κατηγορήθηκε ότι κακοποίησε τον σκύλο του, όμως εκείνος είχε μεριμνήσει για τη φύλαξη και τη φροντίδα του το διάστημα που απουσίαζε από το σπίτι.

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες ένας 29χρονος Αθηναίος, ο οποίος βαρυνόταν με το αδίκημα της κακοποίησης ζώου.

Τον Ιούλιο του 2016 ο 29χρονος χρειάστηκε να απουσιάσει από το διαμέρισμά του στον Βόλο και είχε ζητήσει από συγκατοίκους του και άλλον ένοικο της πολυκατοικίας να προσέχουν για μερικές μέρες το ζώο, το οποίο είχε δεμένο στην ταράτσα της πολυκατοικίας του.

Εντούτοις, περίοικος διαπίστωσε ότι ο σκύλος είχε εγκαταλειφθεί εκεί εκτεθειμένος στο ήλιο, χωρίς φαγητό και φροντίδα για την υγιεινή, και μάρτυρας είχε καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία.

Ο 29χρονος δικάστηκε χθες και το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι αθώος. Σήμερα ο κατηγορούμενος έχει αποχωρήσει από τον Βόλο, και επιστρέφοντάς στον τόπο καταγωγής του, την Αθήνα, έχει πάρει μαζί του και τον σκύλο του, τον οποίο αγαπά και προσέχει.

Στο δικαστήριο εξήγησε ότι για το διάστημα που απουσίαζε είχε φροντίσει ώστε ο σκύλος να τρέφεται καθημερινά και να τυγχάνει προσοχής και μέριμνας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απάλλαξε τον 29χρονο από την κατηγορία, κρίνοντάς τον αθώο. Αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν συντρέχουν προϋποθέσεις κακοποίησης ζώου εις βάρος των ατόμων με τους οποίους συγκατοικούσε το επίμαχο διάστημα ο 29χρονος, και του ενοίκου από τον οποίο είχε επίσης ζητήσει βοήθεια.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου