ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα Χρ. Μπουκώρου στον Ν. Ταχιάο για την επαναλειτουργία του «Μουτζούρη»

αίτημα-χρ-μπουκώρου-στον-ν-ταχιάο-για-1038321

Κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνοντας ότι πλήττονται τουρισμός και εστίαση από την ακινησία του

Συνεχίζει τις επαφές με κυβερνητικά στελέχη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ώστε να αντιμετωπισθούν και αποκατασταθούν τα προβλήματα των τεράστιων καταστροφών που άφησαν πίσω τους, οι δύο απανωτές θεομηνίες σε Βόλο, Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Σε επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Ταχιάο, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έθεσε το ζήτημα της επίσπευσης επαναλειτουργίας του θρυλικού «Μουτζούρη».

Η συγκεκριμένη περιοχή της Μαγνησίας που είναι εγκατεστημένο το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πηλίου, είχε μεγάλη και συνεχή επισκεψιμότητα καθόλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός του μοναδικού κάλλους της περιοχής, η διαδρομή με το τρενάκι του Πηλίου προσέλκυε πλήθος επισκεπτών.

«Το διάσημο τρενάκι του Πηλίου, έπαψε να εκτελεί δρομολόγια λόγω ζημιών και κατολισθήσεων στη γραμμή ενώ η μη λειτουργία του δημιουργεί απογοητευτική εικόνα στους εν δυνάμει επισκέπτες της περιοχής μας, την οποία οφείλουμε άμεσα να αλλάξουμε» τονίζει ο Χρήστος Μπουκώρος.

Η κατάσταση όμως αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο, στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης καθώς πλήττει καθοριστικά το εισόδημά τους.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, μετά την εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τον Χρήστο Μπουκώρο, ενημέρωσε τον βουλευτή πως οι βλάβες στη συγκεκριμένη υποδομή είναι εφικτό να διορθωθούν και δεσμεύτηκε πως θα βάλει σε προτεραιότητα το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών της γραμμής, για την επαναλειτουργία του διάσημου «Μουτζούρη» του Πηλίου.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον αρμόδιο υφυπουργό, για τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση με τις εντολές του Πρωθυπουργού, για την επιστροφή της Μαγνησίας στην κανονικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου