ΤΟΠΙΚΑ

Στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

στάση-εργασίας-της-ελμε-μαγνησίας-103685

Τρίωρη στάση εργασίας προκήρυξε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την Παρασκευή 2 Μαρτίου, από τις 8.00 – 11.00, ώστε διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία ισχύει η κήρυξη στάσης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Για την Παρασκευή από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Αναφορικά με τα αιτήματα της κινητοποίησης, από την ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής: “Πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη των κενών στα σχολεία από μόνιμους καθηγητές. Η αδιοριστία των εκπαιδευτικών ταλανίζει το δημόσιο σχολείο εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία χρόνια είναι απόρροια των πολιτικών λιτότητας και των μνημονιακών επιταγών που απαγορεύουν τους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Χρόνια τώρα οι συνάδελφοι αναπληρωτές «αναπληρώνουν» τους εαυτούς τους πηγαίνοντας κάθε χρόνο από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη.Είναι αυτοί που είναι χρόνια σε εργασιακή ομηρία και ζουν την ανασφάλεια της ανεργίας κάθε χρόνο σε βάρος της οικογένειάς τους. Επιπλέον η καθημερινότητα των αναπληρωτών γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι μισθοί με το πλαφόν των 7 χρόνων, οι αναρρωτικές άδειες, κύησης, κανονικές, που στην πράξη η χρήση τους σημαίνει απόλυση, χάσιμο μορίων στην προϋπηρεσία αποτελεί ένα μηχανισμό εκβιασμού και ανασφάλειας των αναπληρωτών.

Οι μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, ο αυξομειούμενος αριθμός αναπληρωτών έχει άμεσο αντίκτυπο και στα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων. Εξορθολογισμός, ευελιξία, κινητικότητα μέσω των τεχνητών πλεονασμάτων είναι το εργασιακό περιβάλλον για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με ταυτόχρονη χειροτέρευση της διοικητικής και παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων.

Απαιτούμε κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς από την αρχή της σχολικής χρονιάς ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση με τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών είναι κοινός”.

Οσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6970968696 και 6979348163

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου