ΤΟΠΙΚΑ

Η «Αέρινη Πόλη» των παιδιών

η-αέρινη-πόλη-των-παιδιών-10372

Η Αέρινη Πόλη, μια πρωτοπόρα ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά του ψυχολόγου, δάσκαλου χοροθεάτρου και επί έξι χρόνια μόνιμου συνεργάτη του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας Αντώνη Μπέρτου, ταξιδεύει από 1 έως 12 Απριλίου στο Βόλο.

Η ομάδα έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Σε μία τόσο δύσκολη εποχή, με το bullying και την έλλειψη ορίων και επικοινωνίας να απασχολούν όσο ποτέ τα παιδιά, τα σχολεία και τις οικογένειες τους, η Αέρινη Πόλη έρχεται με εργαλεία το χοροθέατρο, την ζωγραφική και το παιχνίδι ρόλων να μιλήσει για αυτά τα θέματα με τρόπο ευχάριστο για τα παιδιά και ιδιαίτερα παιγνιώδη.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν με τον υπεύθυνο της «Αέρινης Πόλης» Αντώνη Μπέρτο το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της τάξης τους.

Ολα τα προγράμματα είναι βιωματικά και η διάρκεια τους είναι μιάμιση ώρα.

Ο Αντώνης Μπέρτος έχει συνεχόμενη εμπειρία στα βιωματικά διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από το 2006 και έχει επιμορφωθεί στην «Επικοινωνία Δίχως Βία» (ΕΔΒ).

Τα προγράμματα υποστηρίζονται θερμά από το ΚΕΔΕ (Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) που οργανώνει προγράμματα για εκπαιδευτικούς υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6981780402 για να ενημερωθούν και να κλείσουν προγράμματα για το σχολείο τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.aerinipoli.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου