ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση του μαθήματος της μουσικής ζήτησαν εκπαιδευτικοί

ενίσχυση-του-μαθήματος-της-μουσικής-ζ-1035470

σε συνάντηση που είχαν με τον βουλευτή Αλ. Μεϊκόπουλο

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Μουσικής Επιστήμης Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προκειμένου να συζητηθεί το μείζον αίτημα του κλάδου για αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος μουσικής στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού και ένταξή του ως ειδικό μάθημα στο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίου και Λυκείου. Στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν η πρόεδρος Αναστασία (Λιάνα), Παπαϊωάννου, η γραμματέας Μαρία Ταλιαδούρου και το μέλος Ασημίνα Χατζηαγγελάκη.

Σήμερα, το μάθημα της μουσικής διδάσκεται μία ώρα σε καθεμία από τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου καθώς από το 2003 οι ώρες διδασκαλίας του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μειώθηκαν.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μουσικοί σημείωσαν ότι η πλήρης απουσία του μαθήματος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ως ειδικό μάθημα προετοιμασίας, παραγνωρίζει τις ανάγκες των μαθητών για επαρκή προετοιμασία για την εισαγωγή σε μουσικά τμήματα των ΑΕΙ.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι «η ενίσχυση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και η εμβάθυνση στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων αποτελεί «κλειδί» για τη διαμόρφωση μία σύγχρονης, συμπεριληπτικής και ανοιχτής δημόσιας παιδείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου