ΤΟΠΙΚΑ

Κούγιας από δικαστήρια του Βόλου: «Δεν είναι εγκληματίας ο 50χρονος»

κούγιας-από-δικαστήρια-του-βόλου-δεν-1034604

Στα Δικαστήρια Βόλου έφτασε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει από κοινού με τον δικηγόρο Μιχάλη Βασιλικό την υπεράσπιση του 50χρονου άνδρα που πυροβόλησε τον 33χρονο κουνιάδο του όταν έμαθε ότι εκείνος βίαζε την κόρη του από την παιδική της ηλικία.

Ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο 50χρονος δεν είναι εγκληματίας, ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε καθώς βρισκόταν σε άμυνα, και οι συνήγοροι θα ζητήσουν να μην υπάρξει προφυλάκιση. Επιπλέον υποστήριξαν ότι ο πελάτης τους δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ξανακάνει την ίδια πράξη, καθώς έχει τέσσερα παιδιά να ζήσει.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφό μου εκ των κορυφαίων δικηγόρων τον κ. Μιχάλη Βασιλικό έχουμε αναλάβει δύσκολο έργο. Πρέπει να αναδείξουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις πραγματικές συνθήκες οι οποίες προηγήθηκαν, τις συνθήκες την ώρα που έγινε η εκπυρσοκρότηση του όπλου, την πραγματική προσωπικότητα του δράστη. Να αναδείξουμε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι κανένας εγκληματίας, που αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Να δείξουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο δράμα σε αυτή την οικογένεια, που δυστυχώς αν δεν είχε χάσει τη ζωή της η μητέρα των κοριτσιών και δεν έκανε αυτό τον νέο γάμο ο εντολέας μας τίποτα δεν θα είχε συμβεί».

Ο 50χρονος έμεινε στο γραφείο του ανακριτή περίπου 45 λεπτά όπου και κατατέθηκε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου