ΤΟΠΙΚΑ

Ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας

ευαισθητοποίηση-σε-θέματα-αναπηρίας-103379

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα αναπηρίας, συμμετείχαν σωματεία αναπήρων από τον Βόλο.

Ο κ. Πέτρος Μπέλλος από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας – Ιππόκαμπος παρουσίασε την «Εκστρατεία ενημέρωσης και εξοικείωσης των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάμιας εκπαίδευσης, μέσω βιωματικής προσέγγισης της Αναπηρίας».

Η κ. Κατερίνα Ζιάρρα από το Κέντρο Ημέρας Χαρά ΙΙ – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, παρουσίασε το θέμα «Μαθητές με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Από τη θεωρία στην πράξη».

Ο κ. Λάμπρος Παρασκευάς και η κ. Αθηνά Ανεστοπούλου, από το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης – Μάγνητες Τυφλοί, παρουσίασαν την «Απομυθοποίηση της Αναπηρίας και τεχνικές κινητικότητας και συνοδείας τυφλών».

Με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, βιωματικές δραστηριότητες και συζήτηση, οι εισηγητές έδωσαν πτυχές αντιμετώπισης της αναπηρίας στο σχολείο και την κοινωνία, και ενδυνάμωσαν τους εκπαιδευτικούς στον τρόπο σεβασμού και αποδοχής της αναπηρίας και ανάπτυξης της ενσυναίσθησης.

Στην επιτυχία του σεμιναρίου συνέβαλαν οι εισηγητές μεταφέροντας τις εμπειρίες τους, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με τη διάθεσή τους να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν την αναπηρία, και ο διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου με τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου