ΤΟΠΙΚΑ

Η «Μυτιληναίος» στην Αλλη Μεριά για την αποκατάσταση γέφυρας μετά τις πλημμύρες

η-μυτιληναίος-στην-αλλη-μεριά-για-τη-1033421

Αποδοχή δωρεάς από τον Δήμο Βόλου στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής – Αίτημα χρηματοδότησης με 6 εκατ. ευρώ για τον δρόμο στη Μακρινίτσα και επιπλέον 4 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις

Ζήτημα χρόνου είναι πλέον η έναρξη των έργων οριστικής αποκατάστασης των υποδομών στον Δήμο Βόλου, που καταστράφηκαν μετά τις διπλές καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τα έργα θα ξεκινήσουν από την περιοχή της Αλλης Μεριάς, η οποία είχε κοπεί και κατά συνέπεια αποκλείστηκε και η πρόσβαση προς το Πήλιο, μετά την κατάρρευση της μεταλλικής γέφυρας και τμήματος του οδοστρώματος.

Η εταιρεία ΜΕΤΚΑ/ Μυτιληναίος Α.Ε. που είχε έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή με δωρεά προς τον Δήμο. Αυτή η δωρεά ήταν και το πρώτο θέμα που εξετάστηκε στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, με τα μέλη της να κάνουν ομόφωνα αποδεκτή την προσφορά του Ομίλου Μυτιληναίος.

Η εταιρεία θα αναλάβει την κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας και όλων των συνοδών έργων διευθέτησης στην Άλλη Μεριά, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Το κόστος των έργων αλλά και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών δεν έχει γίνει γνωστό, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες με την επίσημη είσοδο των συνεργείων στην «πληγωμένη» περιοχή.

Τόσο η μελέτη για την Άλλη Μεριά όσο και αυτή για τον δρόμο στη Μακρινίτσα, μέσω Κουκουράβας που εξακολουθεί να μην λειτουργεί τέσσερις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ήταν οι πρώτες που ξεκίνησαν και είχαν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στα τέλη του χρόνου.

Για την περίπτωση της Μακρινίτσας, η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμος Βόλου διεκδικεί κονδύλι ύψους έξι εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή της δημοτικής οδού. Σημειώνεται ότι ο δρόμος μέσω Κουκουράβας έχει καταρρεύσει. Η διαδρομή Βόλου- Μακρινίτσας μέσω Κουκουράβας φτάνει ως ενός σημείου και τα οχήματα δεν έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδρομή είτε προς Βόλο είτε προς Μακρινίτσα.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν νέα τοιχία αντιστήριξης, θα δημιουργηθεί νέο δίκτυο αγωγών καθώς και δίκτυο εκτροπής των επιφανειακών νερών και εργασίες σταθεροποίησης του δρόμου.

Επιπλέον τέσσερα εκατ. ευρώ ο Δήμος Βόλου θα διεκδικήσει και πάλι μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για τα υπόλοιπα «ανοιχτά μέτωπα» μετά τις διπλές καταστροφικές πλημμύρες. Συγκεκριμένα στον κατάλογο των έργων περιλαμβάνονται προσωρινές αποκαταστάσεις πρόσβασης σε οδούς και σημεία του Δήμου, αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο, ενώ παράλληλα θα εκπονηθούν οι αρχικές μελέτες για τα τεχνικά έργα αποκατάστασης της προσβασιμότητας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου