ΤΟΠΙΚΑ

Ανήλικοι στον Βόλο …ξαφρίζουν ρούχα και ταμεία

ανήλικοι-στον-βόλο-ξαφρίζουν-ρούχα-κ-1032873

Μπαράζ διαρρήξεων στην εμπορική αγορά του Βόλου – Περισσότερη αστυνόμευση ζητούν οι έμποροι

Μπαράζ κλοπών σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Βόλου, με τους εμπόρους να βρίσκονται στα «κάγκελα» και να ζητούν για ακόμη μία φορά ισχυρότερη αστυνόμευση.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις διαδοχικές διαρρήξεις που σημειώθηκαν σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο του Βόλου και, όμως εμπορικά καταστήματα του ίδιου δρόμου έπεσαν και πάλι θύμα, αυτή τη φορά δύο νεαρών ανδρών.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα το βράδυ δύο νεαροί ηλικίας 17 ετών, διέρρηξαν με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου δύο εμπορικά καταστήματα ειδών ένδυσης και αξεσουάρ μόδας καταφέρνοντας να αποσπάσουν το συνολικό ποσό των 533,65 ευρώ από τα ταμεία των επιχειρήσεων, καθώς και δύο μπουφάν και μία μπλούζα.

Οι δράστες, μάλιστα, επιχείρησαν να διαρρήξουν και άλλες επιχειρήσεις, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Οι καταστηματάρχες μπαίνοντας χθες το πρωί στις επιχειρήσεις τους διαπίστωσαν το χάος που άφησαν πίσω τους οι δύο νεαροί, καθώς επίσης και το μεγάλο έλλειμμα στα ταμεία τους.

Ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες. Δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να προχωρήσουν χθες το πρωί στη σύλληψη των δύο 17χρονων.

Τα αφαιρεθέντα χρήματα και είδη ένδυσης βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα κατσαβίδι που βρέθηκε στην κατοχή του ενός ανήλικου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος αναφέρει ότι δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

«Είναι αρκετά τα περιστατικά που καταγράφονται στην εμπορική αγορά του Βόλου και όχι μόνο σε εμπορικά καταστήματα, αλλά και σε επιχειρήσεις επισιτισμού. Πρόσφατα με ενημέρωσαν ότι δύο επιχειρήσεις εστίασης έπεσαν θύμα καταδρομικών επιθέσεων στο κέντρο του Βόλου. Κάπως πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση, γι’ αυτό και έχουμε ζητήσει περισσότερη αστυνόμευση» τονίζει ο κ. Οντόπουλος.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου