ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Eρώτηση Μεϊκόπουλου για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

eρώτηση-μεϊκόπουλου-για-το-κέντρο-υγεί-103200

Ενίσχυση με οδηγούς ασθενοφόρων ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα καλύψετε επιτέλους με μόνιμο προσωπικό όλες οι κενές θέσεις οδηγών και πληρώματος ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, σύμφωνα με το οργανόγραμμα και τις ανάγκες του, για να καλύπτονται επαρκώς όλες οι βάρδιες και να διενεργούνται με ασφάλεια οι αναγκαίες διακομιδές ασθενών;», ρωτάει τον υπουργό Υγείας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Στη δεύτερη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής μέσα σε λίγες μέρες για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου αναφέρεται σε ένα ακόμη περιστατικό διακομιδής ασθενούς από το ΚΥ προς το Νοσοκομείο Βόλου, η οποία διενεργήθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ Βόλου, καθώς η βάρδια οδηγού ασθενοφόρου του ΚΥ, τόσο το πρωί, όσο επίσης το απόγευμα, ήταν κενή.

«Σήμερα στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί ως επικουρικός, με τη σύμβασή του να λήγει τον ερχόμενο Απρίλιο. Αν η εν λόγω σύμβαση δεν ανανεωθεί ή αν δεν πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις η υγειονομική δομή θα μείνει μόνο με δύο οδηγούς ασθενοφόρου», τονίζει ο κ. Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμά του ΚΥ, οι οργανικές θέσεις οδηγών – πληρώματος ασθενοφόρου για την επαρκή κάλυψη όλων των βαρδιών είναι έξι. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα παραμένουν κενές τρείς οργανικές θέσεις με κίνδυνο από τον Απρίλιο να γίνουν τέσσερις και καλεί το υπουργείο να παρέμβει για να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό η δομή, καταλήγοντας ότι «οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρων δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών και καλούν σε άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου