ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας του «Εσταυρωμένου» στην πυροπαθή οικογένεια της Νεάπολης

χέρι-βοήθειας-του-εσταυρωμένου-στη-102941

Προ ημερών, στην περιοχή της Νεαπόλεως του Δήμου Βόλου, κάηκε μια ξύλινη κατοικία, όπου συγκατοικούσαν δύο οικογένειες Ελλήνων τσιγγάνων. Οπως είναι γνωστό, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα κατά την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς, αλλά κάηκαν όλα τα υπάρχοντά τους.

Το Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” αποφάσισε να προσφέρει άμεση βοήθεια και σ’ αυτή την οικογένεια.

Σήμερα το μεσημέρι (27/02), δύο μέλη του Δ.Σ. του “Ε” – ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, και ο κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος – πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο που έγινε η πυρκαγιά, συζήτησαν με τα μέλη της οικογένειας και διαπίστωσαν “με τα ίδια τους τα μάτια” την μεγάλη καταστροφή που επέφερε η πυρκαγιά, αλλά και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σ΄ολόκληρη εκείνη την περιοχή, όπου διαμένουν πολλές οικογένειες Ρομά. Οι κάτοικοι τη περιοχής υποδέχτηκαν με ευγένεια τους δύο επισκέπτες – που διένειμαν δώρα στα τσιγγανόπουλα – και τους εξέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως οικογενειάρχες.

Η “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” και το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ι.Μ. Δημητριάδος, παραρτήματα του “Ε”, άμεσα κινητοποιήθηκαν, προσφέροντας υλική και ηθική βοήθεια στις πυροπαθείς οικογένειες. Τους προσέφεραν κλινοσκεπάσματα, ενδύματα, υποδήματα, κρεβάτι, πιάτα, ποτήρια κ.α. είδη κουζίνας και μια ικανή ποσότητα ξύλινων δοκών (αξίας 300,00 Ε), για να στηθεί και πάλι το σπιτικό τους.

Οπως επισημαίνεται από τους υπευθύνους του Εσταυρωμένου, με την βοήθεια που προσέφεραν, “βεβαίως, με την προσφορά αυτή του “Ε”, δεν καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες της οικογένειας αυτής. Θα πρέπει να τρέξουν σε βοήθεια κι άλλοι φορείς, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την νέα κατοικίας, δεδομένου πως ο χειμώνας συνεχίζεται”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου