ΤΟΠΙΚΑ

Σε καλό κλίμα η σύσκεψη για το γάλα

σε-καλό-κλίμα-η-σύσκεψη-για-το-γάλα-102754

Ο καθένας να συνεισφέρει από την πλευρά του για μείωση των τιμών κάλεσε ο υπουργός τις γαλακτοβιομηχανίες

Λύσεις για την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού με επίπτωση και στη μείωση των τιμών, όπως είναι η αναμόρφωση των συστημάτων διανομής και η δυναμική τιμολόγηση αναζητά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτό επισημάνθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Γερ. Γιακουμάτος με φορείς της αγοράς γάλακτος με θέμα την τιμή του γάλακτος. Από τη Μαγνησία στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκε η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο.

«Το γάλα δεν είναι ακριβό, αλλά επειδή έγιναν παρεμβάσεις και δεν έπεσε η τιμή του πρέπει να δείξουμε όλοι την κοινωνική μας ευθύνη απέναντι στο λαό». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος μετά τη συνάντηση, ενώ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γεώργιος Στεργίου τόνισαν ότι θεωρούν αυτονόητη την ανάληψη πρωτοβουλιών από κάθε επιχείρηση (παραγωγής γάλακτος ή λιανεμπορίου) που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Επίσης, κάλεσαν τους εκπροσώπους της αγοράς να επενδύσουν στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, χαρακτήρισε σωστή την πρωτοβουλία του υπουργείου, αν και όπως τόνισε ήταν αργοπορημένη. Επίσης ο ίδιος εκτίμησε πως εάν όντως μειωθεί η τιμή του γάλακτος, το κόστος θα μετακυληθεί στον κτηνοτρόφο.

Τέλος η πρόταση που έκανε ο κ. Πρίντζος στον υφυπουργός Ανάπτυξης ήταν να μηδενιστεί ο ΦΠΑ, όπως συμβαίνει σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου