ΤΟΠΙΚΑ

Κουμπαράδες αγάπης με… χάλκινα – Προσφορά σχολείων στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανακασιάς

κουμπαράδες-αγάπης-με-χάλκινα-προ-1027256

Μαθητές «στρώνουν» Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε οικονομικά άπορους

«Δεν έχω σταματήσει να μετράω κέρματα από το μεσημέρι. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη». Με αυτά τα λόγια και δηλώνοντας την αμέριστη ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη χαρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς «Θεόφιλος» Γιάννης Μαρμαράς.

Για ακόμη μία φορά τα «περιφρρονημένα» νομίσματα έρχονται να στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 12 άτομα που σιτίζονται από το Σπίτι της Γαλήνης, καθώς, ήδη, η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ανακασιάς έχει στεφθεί από επιτυχία εις διπλούν, μάλιστα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς «Θεόφιλος» Γιάννης Μαρμαράς ανέφερε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και ευαισθητοποιείται γύρω από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τόσο μεμονωμένα όσο και συλλογικά δέχεται τηλεφωνήματα για την περισυλλογή κουμπαράδων με …χάλκινα.

Η χριστουγεννιάτικη προσπάθεια ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου και ο αρχικός στόχος επετεύχθη.

«Από το μεσημέρι οπότε και μας έφεραν τους κουμπαράδες, δεν έχω σταματήσει να μετράω κέρματα. Είναι συγκινητικό ότι σχολεία, σύλλογοι, αλλά και μικρά παιδιά έχουν βάλει πλέον στη νοοτροπία τους τη συγκέντρωση των νομισμάτων των 1, 2 και 5 λεπτών, ώστε να τα προσφέρουν για την πρωτοβουλία μας» αναφέρει ο κ. Μαρμαράς.

«Η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το νόημα των Εορτών που έρχονται βρήκε ανταπόκριση. Το 6ο Γυμνάσιο, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Μαρίας Κούκου, των μαθητών του Γ1 τμήματος και του Ομίλου Λαογραφίας του σχολείου, συγκέντρωσε 1135 κέρματα συνολικής αξίας 31,90€. Αντίστοιχα και στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συλλογή των χάλκινων. Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Μαρίας Βασιλάκου, με συνεργασία του διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Καραφέρη και του 15μελούς των μαθητών, συγκεντρώθηκαν 3886 κέρματα συνολικής αξίας 133,10€. Με τις ευχαριστίες μας και τις ευχές για Καλά Χριστούγεννα προσφέραμε στα σχολεία το νέο 8σέλιδο ημερολόγιο του συλλόγου μας» επισημαίνει ο κ. Μαρμαράς προσθέτοντας ότι τα νομίσματα που προσέφεραν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου αποτελούν το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ αρχής γενομένης της πρωτοβουλίας.

Ακόμη, σημαντική προσφορά στον σύλλογο έκανε και ο Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια» που χάρισε 1550 κέρματα συνολικής αξίας 47,20€.

«Θυμίζουμε ότι συνεχίζουμε να μαζεύουμε τα κέρματα των 1,2 και 5Λ για την οικονομική ενίσχυση των σιτιζόμενων του Σπιτιού Γαλήνης του Ι.Ν. Προδρόμου Ανακασιάς, ενόψει των Χριστουγέννων. Τα κέρματα παραλαμβάνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 6977702478, μέχρι το και Σάββατο 23 Δεκεμβρίου» υπενθυμίζει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανακασιάς.

«Θυμίζουμε ότι τα κέρματα που συγκεντρώνουμε τα μετατρέπουμε σε δωροεπιταγές, τις οποίες μοιράζουμε σε 12 άτομα για να τους βοηθήσουμε να καλύψουν μέρος των αναγκών τους τις γιορτές, που το Σπίτι Γαλήνης είναι κλειστό. Φυσικά και κάθε άλλα νομίσματα (10Λ,20Λ, 50Λ, 1€ και 2€) είναι αποδεκτά» εξηγεί ο ίδιος.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου