ΤΟΠΙΚΑ

Εντατικές έρευνες για τους κλέφτες του κοσμηματοπωλείου

εντατικές-έρευνες-για-τους-κλέφτες-το-1026125

«Επιστράτευσαν» αυτοκίνητο για να ανοίξουν το κοσμηματοπωλείο – Δεύτερο περιστατικό σε διάρκεια 24 ωρών – Τι ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Αφαντοι δύο εικοσιτετράωρα μετά παραμένουν οι δύο, τουλάχιστον, δράστες που την Κυριακή τα ξημερώματα «μπούκαραν» με το αυτοκίνητο σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Βόλου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Από την Κυριακή το πρωί οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στην «καρδιά» του Βόλου αφαιρώντας από τη βιτρίνα κοσμήματα.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όταν την Κυριακή που πήγαν για να ανοίξουν λόγω της έναρξης του εορταστικού ωραρίου, είδαν σπασμένη την πόρτα, σκορπισμένα κομμάτια γυαλιού, αλλά και τις προθήκες των χρυσαφικών να είναι άδειες.

Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο χρυσοχοείο παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο που προδίδει οργανωμένο χτύπημα από διαρρήκτες χρυσοχοείων με δράση και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους και εάν η δράση τους αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου κυκλώματος με πανελλαδική εμβέλεια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διαρρήκτες έδρασαν με επαγγελματικό τρόπο και με καλά σχεδιασμένες κινήσεις. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το περιστατικό συνέβη στις 5:30 το πρωί της Κυριακής. Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά πλησίασαν το κοσμηματοπωλείο, ξήλωσαν το κολωνάκι του δήμου για να μην τους εμποδίσει και στη συνέχεια έσπασαν με το αυτοκίνητό τους το σημείο εκείνο που ενώνει την πόρτα με τη βιτρίνα, το οποίο είναι το μοναδικό «ευαίσθητο» για να υποχωρήσει και το τζάμι του να σπάσει.

Κινήθηκαν με αστραπιαίες κινήσεις για να μη γίνουν αντιληπτοί, ενώ οι κινήσεις τους εντός του καταστήματος ήταν ιδιαίτερα προσεγμένες, ώστε να μην πέσουν στην αντίληψη του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Από το μαγαζί άρπαξαν άγνωστο αριθμό αντικειμένων αξίας και έγιναν καπνός. Η λεία της κλοπής δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, εκτιμάται όμως ότι είναι πολλών χιλιάδων ευρώ. Χαρακτηριστικό, όμως, είναι ότι οι δράστες δεν επιχείρησαν να κλέψουν την ταμειακή μηχανή.

Από την περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το προηγούμενο βράδυ της κλοπής, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν επίσης κοσμηματοπωλείο λίγα μέτρα μακριά.

«Το προηγούμενο βράδυ την ίδια ώρα ακριβώς, επιχείρησαν με σκοινιά, με αναρριχητικούς γάντζους και ένα αυτοκίνητο να τραβήξουν το ρολό και να διαρρήξουν και το δικό μας κατάστημα» αναφέρει ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου σε πολύ κοντινή απόσταση από το εκείνο που έκλεψαν.

«Σε εμάς δεν κατάφεραν να μπουν, έκαναν μία μικρή ζημιά στο ρολό μόνο και την επόμενη ημέρα έβαλαν άλλο κατάστημα στόχο. Βρήκα τα «σουβενίρ» που μου άφησαν, όμως, το σκοινί και τους γάντζους διότι ενδεχομένως έφυγαν βιαστικά και άτακτα» προσθέτει η ίδια.

Οι αστυνομικές έρευνες είναι υπό πλήρη εξέλιξη, ενώ στην κατοχή τους έχουν βιντεοληπτικό υλικό από τα γύρω καταστήματα, το οποίο εξετάζεται προσεκτικά.

Ωστόσο, στο εμπορικό κέντρο του Βόλου επικρατεί ένας πανικός. Καταστηματάρχες αναφέρουν ότι πρώτη φορά συμβαίνει τέτοιου είδους διάρρηξη σε τόσο κεντρικό σημείο της πόλης.

Ανάγκη για αστυνόμευση

Την ίδια στιγμή μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι καταδρομικές επιθέσεις σε εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης.

Για τον λόγο αυτό η διοίκηση του ΕΣΒ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για το δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στον επαγγελματία.

«Δυστυχώς, κρούσματα κλοπών και παραβατικότητας αυξάνονται καθημερινά στην πόλη μας και προκαλούν την έντονη αγανάκτησή στους επιχειρηματίες. Γι΄ αυτό το λόγο, ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επιστολή αιτούμενος την εντατικοποίηση αστυνόμευσης και πεζών περιπολιών ενόψει της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Είναι αδήριτη ανάγκη να επικρατήσει κλίμα ασφάλειας τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους πολίτες και να αποτραπούν άλλα τέτοια φαινόμενα εγκληματικότητας. Είναι σημαντικό η εμπορική αγορά του Βόλου να λειτουργεί για όλους σε ευχάριστη ατμόσφαιρα και ευημερία, για να χαρούν όλοι τις γιορτές και να καλωσορίσουν το νέο έτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου