ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου

επέκταση-αλιευτικού-καταφυγίου-102585

«Περί γνωμοδότησης για την εκτέλεση γεωτρήσεων για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Κυριακής Τρικερίου» καλείται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να επέλθει μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή του Τρικερίου αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο το Νότιο Πήλιο.

Συγκεκριμένα για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Κυριακής Τρικερίου εγκρίθηκε ήδη η σχετική αδειοδότηση από την Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.), ενώ παράλληλα υπάρχει και σχετική έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής πρόκειται να γίνει επέκταση του λιμενοβραχίονα δεξιά και αριστερά, επέκταση του παραλιακού μετώπου μέχρι το μουράγιο της περιοχή Χατζηβαγγέλη, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστεί καινούργιο μουράγια για ελλιμενισμό καϊκιών και κρηπιδώματος.

Στη συνέχεια ο κ. Φορτούνας τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του θέματος, γιατί με τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφύγιου στην Αγία Κυριακή θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, συνεχίζουμε με πείσμα να προγραμματίζουμε και να διεκδικούμε έργα που θα βελτιώσουν τις υποδομές στο Δήμο μας και θα αλλάξουν τις συνθήκες διαβίωσης των συνδημοτών μας», κατέληξε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου