ΤΟΠΙΚΑ

Ναυαγοσώστες προσλαμβάνει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

ναυαγοσώστες-προσλαμβάνει-ο-δήμος-νο-102556

Θα τοποθετηθούν πέντε βάθρα σε Καλά Νερά, Μπούφα, Καλλιφτέρη, Αμποβό και Ποτιστικά

Σε ανοιχτό διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του προχωρά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ξεκινώντας τις προετοιμασίες για να είναι έτοιμος για την τουριστική περίοδο.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη αφορά σε πέντε ακτές που έχουν χαρακτηριστεί πολυσύχναστες και στις οποίες θα τοποθετηθούν βάθρα και θα οριοθετηθούν. Πρόκειται για τις παραλίας Καλών Νερών, Μπούφας Κορώπης, Καλλιφτέρης, Αμποβού και Ποτιστικών.

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφτεί με εταιρεία ναυαγοσωστών θα είναι για τέσσερις μήνες, από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και κλείνει επίσημα η κολυμβητική περίοδος.

Τα βάθρα σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 128.680 ευρώ θα λειτουργούν καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Βάσει της σύμβασης, προβλέπεται οριοθέτηση των ακτών, εγκατάσταση ναυαγοσωστών και βάθρων, στα οποία θα πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος, σύμφωνα με τον Νόμο εξοπλισμός.

Ο εξοπλισμός αφορά σε αδιάβροχο φακό, κιάλια, σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, σωστικό σωλήνα, φορητό φαρμακείο, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, πτυσσόμενο φορείο και σανίδα ακινητοποίησης, δύο σημαντήρες, ισοθερμικές κουβέρτες, καταδυτικό μαχαίρι, μάσκα βυθού, βατραχοπέδιλα, σημαίες ναυαγοσώστη για τη σήμανση της επικινδυνότητας των ακτών, κινητό τηλέφωνο, μεγάφωνο.

Προβλέπεται επίσης ότι κάθε ναυαγοσώστης θα διαθέτει ένα μηχανοκίνητο, επαγγελματικό μικρό σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον 3,30 μέτρων, ιπποδύναμης τουλάχιστον έξι ίππων, το οποίο θα λειτουργεί ως σωστικό σκάφος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου