ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Επιχείρηση διάσωσης επιβατών σκάφους που έμεινε ακυβέρνητο στο Τρίκερι

βόλος-επιχείρηση-διάσωσης-επιβατών-σ-1025139

Βγήκαν στα ανοιχτά… παρά την απαγόρευση λόγω καιρικών συνθηκών

Άγιο είχαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε βάρκα, η οποία παρασύρθηκε από τα κύματα και τους ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ που έπνεαν σήμερα το απόγευμα. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Λιμεναρχείου Βόλου και μετά από επιχείρηση που στήθηκε το σκάφος με τους επιβάτες του ρυμουλκήθηκε στο Τρίκερι, προηγήθηκε ωστόσο μία ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα ξεκίνησαν με το σκάφος από τον Αλμυρό και όπως είπαν ήθελαν να φτάσουν στο Τρίκερι. Όμως, λίγα μίλια πριν προσεγγίσουν την περιοχή, το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο από βλάβη στη μηχανή. Τους επιβαίνοντες «έλουσε κρύος ιδρώτας», καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς. Έβρεχε, η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη και οι άνεμοι ήταν εντάσεως 8 μποφόρ.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού άλλωστε προέβλεψε σταδιακή αλλαγή των καιρικών συνθηκών, με το Λιμεναρχείο να συστήνει στους ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών την απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους ενημέρωσε ότι πλέουν ακυβέρνητοι στις 18.34. Στον θάλαμο επιχειρήσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και στο ΥΕΝ σήμανε συναγερμός. Σκάφος του λιμενικού από τον Βόλο απέπλευσε για το σημείο που υποδείχτηκε, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή ιδιοκτήτη μηχανότρατας από το νησί, προκειμένου επίσης να πλεύσει στην περιοχή όπως και έγινε.

Στις 19.50 προσέγγισε το σημείο το σκάφος από το Τρίκερι και στη συνέχεια έφτασε και το σκάφος του λιμενικού. Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τρίκερι, ενώ στις 20.40 έληξε η επιχείρηση αφού πρώτα ρυμουλκήθηκε και το σκάφος σε απάνεμα νερά στον μόλο.

Τα τέσσερα άτομα ευτυχώς δεν διέτρεξαν κίνδυνο, ωστόσο ήταν τρομαγμένοι και εξαντλημένοι. Τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς ένιωθαν υποθερμία.

Έρευνα για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου