ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση δήμου Βόλου προς δήμαρχο Πειραιά για τα hot spot

απάντηση-δήμου-βόλου-προς-δήμαρχο-πει-102480

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Μώραλη να ασχοληθεί με τα του οίκου του»

Αμεση ήταν η αντίδραση του δήμου, στις δηλώσεις του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη που έβαλε το Βόλο στο… χάρτη των περιοχών υποδοχής προσφύγων, με τη δημιουργία hot spot. Ο κ. Μώραλης, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα, για το σχεδιασμό της διαχείρισης της προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά, εξέφρασε την εξής απορία:

«Μια απορία που είχαμε και ένα αίτημα το οποίο θα θέσουμε – και νομίζω είναι εύλογο για κάποιον που δεν ξέρει λεπτομέρειες, αλλά και εγώ που άκουσα τις απαντήσεις δεν πείστηκα – είναι γιατί θα πρέπει το μοναδικό λιμάνι το οποίο υποδέχεται κόσμο να είναι ο Πειραιάς.

Δεν κατανοώ γιατί πρέπει να έρχονται στον Πειραιά από τη Λέσβο για να ξανανέβουν Βόρεια με τα λεωφορεία και να φύγουν από τα Βόρεια σύνορα και δεν χρησιμοποιούνται και τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, έτσι ώστε να υπάρχει μια ισοκατανομή», είπε χαρακτηριστικά βάζοντας στο… χάρτη τόσο στο Βόλο όσο και τη Θεσσαλονίκη.

Αμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Βόλου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του δημάρχου, αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με τις δηλώσεις του συμπαθούς, κατά τα άλλα, δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη και την αναφορά στην πόλη του Βόλου ως πιθανής επιλογής για τη λειτουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων, θα του συνιστούσαμε να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να μην εμπλέκεται σευποθέσεις που αφορούν άλλους. Η Δημοτική Αρχή του Βόλου όπως και η συντριπτική πλειονότητα της τοπικής μας κοινωνίας και την ευαισθησία έχει και τη βούληση να συνδράμει σε ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, αρκεί να υπάρξει προηγουμένως διάλογος και πλήρης ενημέρωση για τον όποιο σχεδιασμό από την κεντρική διοίκηση. Και πάντως αυτός δεν μπορεί να γίνει με δηλώσεις και υποδείξεις τύπου Μώραλη. Ας το λάβουν αυτό, όλοι, σοβαρά υπόψη τους.

Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη αναλάβει τις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες και υπάρχει η αναγκαία συνεννόηση και αλληλογραφία με τους αρμόδιους φορείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου