ΤΟΠΙΚΑ

Αποκατάσταση των αδικιών για την εξισωτική του 2013 αναμένουν οι κτηνοτρόφοι

αποκατάσταση-των-αδικιών-για-την-εξισ-102282

Να αποκατασταθούν οι αδικίες στην πληρωμή της εξισωτικής, αναμένουν οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας τέλη Σεπτεμβρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν τα συμπληρωματικά ποσά και ορισμένοι ολόκληρο το πόσο της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013.

Εξαιτίας της φετινής κατάστασης, πολλοί κτηνοτρόφοι δεν κατάφεραν ακόμη να προμηθευτούν με ζωοτροφές ενόψει του χειμώνα.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Από την πληρωμή της εξισωτικής του 2013, μέρος των κτηνοτρόφων αναμένουν να λάβουν το 70% της αποζημίωσης που δεν έλαβαν τον Αύγουστο και άλλοι το 50%. «Το μόνο που ελπίζουμε είναι να αποκατασταθούν οι αδικίες του Αυγούστου και να λάβουμε επιτέλους την εξισωτική αποζημίωση που δικαιούμαστε χωρίς τα παρατράγουδα του καλοκαιριού. Δυστυχώς φέτος το καλοκαίρι «στέγνωσαν» οικονομικά πολλοί κτηνοτρόφοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη προμηθευτεί τις ζωοτροφές του χειμώνα ή όσοι έχουν προμηθευτεί δεν τις έχουν πληρώσει ακόμη», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των αιγοπροβατοτρόφων Δ.Ε. Αισωνίας κ. Χαρούλα Διβάνη, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που δεν λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται θα διαφοροποιήσουν τις στάσεις τους.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε η κ. Διβάνη οι κτηνοτρόφοι σήμερα προμηθεύονται το κριθάρι 18-20 λεπτά το κιλό ενώ στο επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθούν οι τιμές που θα προμηθεύονται το καλαμπόκι.

Πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης

Στο μεταξύ «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους θα αποτελέσει η πληρωμή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης που θα δοθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εντός Οκτωβρίου, ανάλογα με τα ζώα που έχει κάθε κτηνοτρόφος και τους βοσκότοπους θα λάβει από 2.500 ευρώ μέχρι και 10.000 ευρώ.

Τέλος σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει και το ΥΠΑΑΤ, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι παραγωγοί να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν από την ενιαία ενίσχυση και την εξισωτική μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου