ΤΟΠΙΚΑ

Απατεώνες παγίδευσαν ηλικιωμένη στη Σούρπη: Εκαναν «φτερά» 20.000 ευρώ!

απατεώνες-παγίδευσαν-ηλικιωμένη-στη-1022586

Με τη μέθοδο των μαϊμού τροχαίων κατάφεραν να την πείσουν να τους δώσει τις οικονομίες της

Ανήμπορη να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη την Τρίτη το μεσημέρι δηλώνει μία 78χρονη από τη Σούρπη, που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης, με αποτέλεσμα να διαθέσει το ποσό των 20.000 ευρώ σε αγνώστους.

Αυτή τη φορά, επιτήδειοι τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και με την πρόφαση ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα ζητούσαν το ιλιγγιώδες ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, η 78χρονη γυναίκα σήκωσε το σταθερό της τηλέφωνο, όταν από την άλλη άκρη του ακουστικού της άκουσε μία γυναικεία φωνή να ωρύεται και να την αποκαλεί «μαμά». Τότε μία αντρική φωνή, επικαλούμενη υπάλληλο της αστυνομίας, της μετέφερε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα ανήλικο παιδί.

Αρχικά η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο. Οι δράστες, όμως, επέμειναν. «Αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή» φέρεται να της έλεγαν την ίδια στιγμή που από το βάθος της κλήσης ακουγόταν μία γυναικεία φωνή να φωνάζει «μαμά βοήθησέ με».

Η 78χρονη ηλικιωμένη μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα πείστηκε και έτρεξε άμεσα σε κοντινό ΑΤΜ, προκειμένου να «σηκώσει» το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ.

Οι οδηγίες των δραστών ήταν παρόμοιες με τις υπόλοιπες των περιπτώσεων: να μπει το ποσό σε σακούλα σκουπιδιών και να τοποθετηθεί πλησίον κάδων απορριμμάτων.

Η γυναίκα μπήκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε ταξί ούσα εμφανώς πανικοβλημένη. Μεταφέρθηκε στην περιοχή των Αλυκών στον Βόλο και άφησε τη σακούλα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

Πολύ γρήγορα, όμως, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι τα χρήματά της έκαναν «φτερά» καθώς η κόρη της δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα. Ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες αναζητούν τον δράστη.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου