ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεμαυρίζουν» τα τζάκια ενόψει του χειμώνα

ξεμαυρίζουν-τα-τζάκια-ενόψει-του-χε-102241

Αυξημένη η κίνηση το τελευταίο δεκαήμερο για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον καθαρισμό τζακιών

«Φωτιά» έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες καθαριστές τζακιών στο Βόλου, καθώς πολλοί έχουν σπεύσει από νωρίς να καθαρίσουν τις καμινάδες των τζακιών τους πριν πιάσουν τα κρύα. Η «τσουχτερή» περσινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, έστρεψε πολλούς Βολιώτες σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης και ένα μεγάλο ποσοστό επέλεξε να ανάψει το τζάκι του σπιτιού του, όταν παλιότερα το χρησιμοποιούσε απλά για τη διακόσμηση του χώρου. Αποτέλεσμα της κατάστασης, ήταν φέτος να αυξηθεί η δουλειά για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Επίσης, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, τα περιστατικά πυρκαγιών σε σπίτια από τζάκια που σημειώθηκαν πέρσι, κινητοποίησαν φέτος πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι φρόντισαν από νωρίς για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των καμινάδων των τζακιών τους, προκειμένου να αποφύγουν περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς.

«Ο κόσμος προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα, έτσι στο κομμάτι της θέρμανσης πολλά άτομα στράφηκαν σε εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης και είτε άναψαν τα τζάκια τους είτε αγόρασαν ξυλόσομπες. Πράγματα τα τρία τελευταία χρόνια, δουλεύουμε καλύτερα λόγω της οικονομικής κατάστασης» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίας που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στο κομμάτι του καθαρισμού τζακιών.

Ο καθαρισμός βοηθάει στη βελτίωση της απόδοσης

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες ο καθαρισμός του τζακιού βελτιώνει σημαντικά την απόδοση των τζακιών και γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων κατά τους χειμερινούς μήνες, καθότι αυξημένη αποδοτικότητα σημαίνει ότι χρειάζεται μικρότερη ποσότητα καύσιμου υλικού για την αποτελεσματική παραγωγή θερμότητας.

Τέλος όσον αφορά το κόστος του καθαρισμού των τζακιών, σύμφωνα με τους επαγγελματίες οι τιμές είναι πολύ προσιτές, συγκεκριμένα ξεκινάνε από 30-35 ευρώ και ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί κάθε επαγγελματίας, υπάρχει και η αντίστοιχη τιμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου