ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσβαση στην αγορά εργασίας

πρόσβαση-στην-αγορά-εργασίας-102229

Μέσα από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius Regio

Φιλοξενούμενη του 2ο Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, είναι από χθες, 18μελής αποστολή της Γαλικίας -αυτόνομης περιφέρειας της Ισπανίας- στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius Regio. Στην αποστολή συμμετέχει η Υπουργός Παιδείας της Γαλικίας, εννέα καθηγητές και οκτώ μαθητές, που δουλεύουν πάνω σε καινοτόμες πρακτικές για εναλλακτική πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με την ανεργία και την οικονομική κρίση να αποτελούν τα κοινά προβλήματα των χωρών του Νότου της Ε.Ε., Γαλικία και το σχολείο -πιλότος του προγράμματος, το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, εργάζονται πάνω σε πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή του Λυκείου, Δημ. Αποστόλου, το πρόγραμμα αποτελεί μοχλό για την εξεύρεση νέων πρακτικών στην παιδεία και την υιοθέτηση καινοτόμων προγραμμάτων που μπορούν να εφαρμοστούν πιλοτικά στα σχολεία και να δώσουν στους νέους εναλλακτικές οδούς πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Αυτή την περίοδο, οι μαθητές των δύο περιοχών, ερευνούν πώς μέσα από δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Η υποδοχή της αποστολής από τη Γαλικία, έγινε χθες στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Ο Διευθυντής του σχολείου, Παν. Μανδράκης, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος και καλωσόρισε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές εγκαταστάσεις. Τους ξενάγησε στις αίθουσες διδασκαλίας του Λυκείου, που κάθε μια έχει δικό της θέμα (Εθνική Παλιγγενεσία, Εθνική Αντίσταση, Αργώ, Φιλοσοφία, Ποίηση κ.τ.λ.) αλλά και στα εργαστήρια.

Η αποστολή στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και κατέλυσε στα Χάνια, όπου θα παραμείνει έως αύριο, Σάββατο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά και ολοκληρώνεται φέτος το καλοκαίρι.

Στο Δημαρχείο

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ισπανία επισκέφθηκαν χθες και το Δημαρχείο Βόλου. Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού κ.Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, η οποία τους ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχείου Βόλου αναφερόμενη στην ιστορία της περιοχής, προσφέροντας ενημερωτικά έντυπα για το Βόλο και τη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου