ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία της Μαριέττας Καραμανλή με στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

συνεργασία-της-μαριέττας-καραμανλή-μ-102223

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, αποτελούμενης από τον συντονιστή Κώστα Βογιατζή και άλλα μέλη της Γραμματείας και συνεργατών των βουλευτών του Νομού, με την Μαριέττα Καραμανλή, η οποία είναι βουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρόεδρος της Ομάδας Γαλλοελληνικής Φιλίας του Γαλλικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Νόμων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η Μαριέττα Καραμανλή κατάγεται από τον Βόλο, ζει στην Γαλλία πολλά χρόνια και είναι μέλος του Γαλλικού Κοινοβουλίου τα τελευταία 10 χρόνια.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ανταλλάχτηκαν απόψεις για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση σε Ελλάδα, Γαλλία και Ευρώπη. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την κρισιμότητα της κατάστασης, το θολό τοπίο που υπάρχει με την επικράτηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών, την άνιση ανάπτυξη και την έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ Βορρά-Νότου, που εκτός των άλλων δραματικών επιπτώσεων οδηγούν σε πολιτικό επίπεδο στην ενίσχυση της απειλητικής παρουσίας της άκρας δεξιάς.

Συζητήθηκαν επίσης και έγινε ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές και προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και άλλα σημαντικά κοινωνικά θέματα.

Η Μ. Καραμανλή τόνισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, έτσι ώστε να γίνει εφικτό να προωθούνται πολιτικές στηριγμένες στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα αποκαθιστούν την κοινωνική συνοχή. Όπως τόνισε η ίδια, πρέπει να περάσουμε από την σημερινή Ευρώπη των κρατών στην Ευρώπη των λαών.

Συμφωνήθηκε, στο προσεχές μέλλον, να γίνει εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με θέμα την προοπτική μιας διαφορετικής πορείας της Ευρώπης, με συμμετοχή της ίδιας στο πάνελ των ομιλητών.

Εκφράστηκε επίσης η πρόθεση να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας μεταξύ της Μ Καραμανλή και των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που απασχολούν και τους δύο λαούς, καθώς, όπως τόνισε η ίδια, το μέλλον της Ευρώπης δεν πρέπει να αφορά μόνο τους ευρωβουλευτές αλλά και τα μέλη των εθνικών κοινοβουλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου