ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά Μεϊκόπουλου κατά κυβέρνησης για την συμμετοχή των πλημμυροπαθών στα φάρμακα

πυρά-μεϊκόπουλου-κατά-κυβέρνησης-για-1020713

«Στις … καλένδες φαίνεται πως έστειλε η κυβέρνηση τις εξαγγελίες της για απαλλαγή των πληγέντων πλημμυροπαθών της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα από την ιδία συμμετοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις» επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που μαζί με άλλους συναδέλφους του έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η τροπολογία της κυβέρνησης που όριζε την απαλλαγή από τη θεσμοθετημένη συμμετοχή για τη χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για τους κατοίκους των περιοχών της Θεσσαλίας που αποδεδειγμένα επλήγησαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias ψηφίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο το ΦΕΚ της ρύθμισης δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου 2023, όμως η κυβέρνηση αρνείται αδικαιολόγητα να θέσει σε εφαρμογή το μέτρο καθώς στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ δεν έχουν ακόμα κλειδώσει τα ΑΜΚΑ των πλημμυροπαθών και των μελών της οικογένειάς τους που δικαιούνται την απαλλαγή.

«Οι Θεσσαλοί είδαν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, την καθημερινότητα τους να ανατρέπεται και το αίσθημα ασφάλειας τους να εξανεμίζεται. Ελπίζουμε η τεράστια καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου να μην αποτελεί προάγγελο υπαναχώρησης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει έκθετος στην τοπική κοινωνία …

Το ελάχιστο που οφείλει είναι συνέπεια σε δεσμεύσεις που ελαφρύνουν την δύσκολη καθημερινότητα των πλημμυροπαθών», καταλήγει ο βουλευτής Μαγνησίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου