ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες παλιού κακού covid αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου

εικόνες-παλιού-κακού-covid-αντιμετωπίζου-1020616

Κλινική εικόνα προ εμβολιασμών παρουσιάζουν ασθενείς με κορονοϊό που δεν έχουν επαναλάβει τον εμβολιασμό μετά τη λήξη της πανδημίας- Δυο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ

«Θυμηθήκαμε εικόνες που αντιμετωπίσαμε στο ξέσπασμα της πανδημίας, προ εμβολιασμών» κρούει το καμπανάκι του κινδύνου ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Χαράλαμπος Μάνδρος για τα περιστατικά ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο «Αχιλλοπούλειο». Τα περιστατικά covid μπορεί να μην έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ωστόσο η κλινική εικόνα των ασθενών είναι κακή και θυμίζει εικόνες στη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που ανησυχεί τους θεράποντες ιατρούς.

Χαράλαμπος Μάνδρος: Είχαμε καιρό να δούμε αξονικές αντίστοιχες με εκείνες στο ξέσπασμα του κορονοϊού, προ εμβολίων

Σύμφωνα με τον κ. Μάνδρο, αυτή τη στιγμή στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό σε όλες σχεδόν τις κλινικές. «Μπορεί κάποιος να έχει κάνει εισαγωγή για ορθοπεδικό περιστατικό και να βρέθηκε να νοσεί με κορονοϊό. Καθαρά περιστατικά ασθενών με covid φιλοξενούνται στην παθολογική κλινική», αναφέρει.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid είναι σταθερός. «Υπάρχει συνεχής ροή νοσηλειών για covid αλλά επρόκειτο για ήπια περιστατικά. Τους τελευταίους δύο μήνες, η εικόνα έχει αλλάξει», αναφέρει.

Ηδη δύο άτομα από τα οκτώ που νοσηλεύονται για covid είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. «Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό» εξηγεί ο κ. Μάνδρος.

«Αυτό που παρατηρούμε είναι προσβολή των πνευμόνων. Είχαμε καιρό να δούμε αξονικές αντίστοιχες με εκείνες στο ξέσπασμα του κορονοϊού, προ εμβολίων», παρατηρεί. «Πολλοί άνθρωποι που ολοκλήρωσαν τις τρεις δόσεις του εμβολίου δεν έχουν φροντίσει να εμβολιαστούν ξανά. Όμως θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των ειδικών. Σύμφωνα με αυτές άτομα άνω των 65 ετών με συννοσηρότητες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό», συμβουλεύει ο κ. Μάνδρος με βάση τα περιστατικά που ήδη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου και τα οποία είναι πιο σοβαρά και χρειάζονται μεγαλύτερο χρόνο αποκατάστασης.

Αυτή τη στιγμή το «βάρος» του εμβολιασμού «σηκώνει» το πρώην ΙΚΑ Βόλου, όπου γίνονται οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό. Τα ραντεβού ωστόσο που είναι διαθέσιμα σε διάστημα μετά από μία εβδομάδα, είναι σε συγκεκριμένες λίγες της ημέρας, κυρίως μετά το μεσημέρι και απογευματινές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου