ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους με την ομάδα του «Τυφώνα»

μαθητές-ένωσαν-τις-δυνάμεις-τους-με-τη-1019657

Το 6ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετείχε εθελοντικά στον καθαρισμό μέρους της ακτής της Ν. Αγχιάλου

Στον καθαρισμό μέρους της ακτής στη Νέα Αγχίαλο, με την καθοδήγηση και τον συντονισμό της ομάδας του «Τυφώνα» του Ιδρύματος Λασκαρίδη συμμετείχαν εθελοντικά την περασμένη Παρασκευή, μαθητές και καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου.

Ο «Τυφώνας», το επιχειρησιακό πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, συμμετέχει εθελοντικά στη δράση καθαρισμού των ακτών στον ελλαδικό χώρο. Μέχρι σήμερα, η ομάδα του «Typhoon Project» έχει καθαρίσει εκατοντάδες ακτές στις Κυκλάδες και στο Βόρειο Αιγαίο, στον Σαρωνικό και στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην Κρήτη, στις Σποράδες και στην Πελοπόννησο, απομακρύνοντας χιλιάδες τόνους απορρίμματα και έχει αποσπάσει σημαντική διάκριση στα Lloyd’s List Greek Shipping Virtual Awards 2020, κατακτώντας το «Sustainability Award». Ταυτόχρονα, ο «Τυφώνας» λειτουργεί ως ερευνητική βάση για επιστημονικές ομάδες που μελετούν τη θαλάσσια ρύπανση στη χώρα μας. Τους τελευταίους μήνες συνεχίζει τους παράκτιους καθαρισμούς στον Παγασητικό κόλπο μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα του «Τυφώνα», αφού καλωσόρισε τους μαθητές και καθηγητές στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η δράση, έδωσε αρχικά ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της ομάδας, η οποία αποτελείται από εθελοντές από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος της αποστολής αναφέρθηκε στο σκοπό της συγκεκριμένης δράσης καθαρισμού των ακτών της Μαγνησίας και έδωσε σχετικές οδηγίες για την επιλογή και διαλογή των απορριμμάτων.

Στους μαθητές και καθηγητές δόθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός για τον καθαρισμό, όπως γάντια και σάκοι απορριμμάτων. Η εικόνα της ακτής ήταν απογοητευτική και οι μαθητές πολλές φορές σχολίασαν σοκαρισμένοι το μέγεθος αλλά και το αποτέλεσμα του όγκου των σκουπιδιών από την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη χρήση.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης του 6ου Γυμνασίου Βόλου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού, ως μέρος των πολύπλευρων δράσεων που πραγματοποιεί εδώ και πολλά χρόνια. Το σχολείο συμμετέχει σε προγράμματα εθελοντισμού, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε προγράμματα Εrasmus και e-twinning και έχει ήδη αποσπάσει την οικολογική σημαία. Με δημιουργική διάθεση και με την καθοδήγηση της νέας διευθύντριας του σχολείου, κ. Νίκης Χατζηκυριάκου, το σχολείο συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον το πολύπλευρο έργο του και θέτει ως επόμενο στόχο το τίτλο του αειφόρου σχολείου, που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου