ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα σε σχολεία της Μαγνησίας

εκδηλώσεις-για-την-αναπηρία-και-τη-δια-1019470

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προτείνεται οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές των σχολείων να πραγματοποιήσουν δράσεις με θέμα «Ευαισθητοποίηση για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα στην Εκπαίδευση».

Με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, δημιουργήθηκε στην πόλη μας ένα Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας που λειτουργούν στην Μαγνησία. Το δίκτυο αυτό έχει κοινό στόχο την κοινωνική προσφορά, με ενότητα των επιμέρους φορέων και τη συνεργασία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, αποφασίστηκε να διοργανωθούν δράσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις για την μαθητική κοινότητα, ενημερώσεις σε σχολεία σχετικά με ζητήματα αναπηρίας και προσβασιμότητας και εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Προτείνεται όλες οι σχολικές μονάδες την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 να πραγματοποιήσουν ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ειδικά οι σχολικές μονάδες του επισυναπτόμενου πίνακα θα διοργανώνουν δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας σε συνεργασία με Συλλόγους του Άτυπου Δικτύου Φορέων Υγείας Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου