ΤΟΠΙΚΑ

Λίμνες οι δρόμοι στο Π. Λιμεναρχείο

λίμνες-οι-δρόμοι-στο-π-λιμεναρχείο-1019056

«Καρδιοχτύπησαν» κάτοικοι όταν είδαν το νερό να ανεβαίνει πάνω από το ύψος των πεζοδρομίων – Σε εξέλιξη μεγάλη εργολαβία αντικατάστασης σωληνώσεων από τη ΔΕΥΑΜΒ

Σε… λίμνες μετατράπηκαν δρόμοι στο Παλιό Λιμεναρχείο, μετά τη βροχόπτωση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Η βροχόπτωση δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και ούτε μεγάλης διάρκειας, όμως το νερό παρέμεινε στον δρόμο και η στάθμη του ανέβηκε πάνω από το ύψος των πεζοδρομίων, κάνοντας τους κατοίκους της πλημμυρόπληκτης συνοικίας να καρδιοχτυπήσουν μετά τη διπλή καταστροφή που προκλήθηκε σε σπίτια και επιχειρήσεις από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Κάτοικοι άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media και να καταγγέλλουν ότι δεν λειτουργεί το αντλιοστάσιο, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργο Τόρη, το αντλιοστάσιο λειτουργεί κανονικά. «Το πρόβλημα εντοπίζεται στις σωληνώσεις κάτω από τα φρεάτια τις οποίες αντικαθιστούσε σταδιακά», εξήγησε.

Τον τελευταίο περίπου ένα μήνα γίνονται εργασίες αντικατάστασης των σωληνώσεων που καταστράφηκαν από τα διπλά πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να η απορροή των υδάτων να μην έχει πρόβλημα. «Οι ζημιές που υπέστη το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ σε όλα τα επίπεδα είναι τεράστιες. Και τα ανοιχτά μέτωπα πολλά. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών», ανέφερε ο κ. Τόρης.

Πρώτο έργο οριστικής αποκατάστασης

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τόρης αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρώτο έργο ολικής αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των Αλυκών.

Όπως είναι γνωστό, από τις διπλές πλημμύρες καταστράφηκε το δίκτυο υδροδότησης της ΔΕΥΑΜΒ και αυτή τη στιγμή η πόλη υδροδοτείται μέσω πρόχειρων αποκαταστάσεων.

«Στις Αλυκές έχουμε ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα το στήσιμο του νέου δικτύου και θα είναι το πρώτο έργο οριστικής αποκατάστασης που θα κλείσει έως τέλος Δεκεμβρίου», ανέφερε ο κ. Τόρης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη μεταφορά πηγαίων νερών στο δίκτυο του Βόλου από τις πληγές Καλιακούδα., Εως 20 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δεξαμενή που υδροδοτεί το 90% της πόλης να εμπλουτίζεται με 25.000κ.μ. πηγαίου νερού την ημέρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου