ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, εμβολιασμών και τοποθετήσεων τσιπ σε δεσποζόμενα ζώα

ξεκίνησε-το-πρόγραμμα-δωρεάν-στειρώσ-1017673

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου ενημερώνει ότι ξεκινάει το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, εμβολιασμών και τοποθετήσεων τσιπ σε δεσποζόμενα ζώα.

Βάσει του Ν. 4820/2021, άρθρο 4 παρ. 13 προβλέπεται ότι τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι ιδιοκτήτες ή ανάδοχοι ζώων που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς και οι ιδιοκτήτες σκύλων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικών) μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να σημαίνουν, να καταγράφουν, να στειρώνουν και να εμβολιάζουν τα ζώα συντροφιάς τους δωρεάν στα κτηνιατρεία των δήμων ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των δήμων, των διαδημοτικών κέντρων και των κτηνιατρικών υπηρεσιών των περιφερειών της χώρας ή από συμβεβλημένους με τον δήμο παρέχοντες κτηνιατρικές υπηρεσίες. Στις ομάδες του δευτέρου εδαφίου συμπεριλαμβάνονται ιδίως άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Οσοι συμπεριλαμβάνονται στις άνω κατηγορίες και το επιθυμούν, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας, 24210 20412, για να κλείσουν ραντεβού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου