ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστήρια ΔΕΥΑΜΒ – Ο.Λ.Β.

στα-δικαστήρια-δευαμβ-ο-λ-β-101762

Για χρέη προς την επιχείρηση ύψους 146.000 ευρώ που δεν αναγνωρίζει

Στα διοικητικά δικαστήρια καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους Οργανισμός Λιμένος Βόλου και ΔΕΥΑΜΒ. Ο Ο.Λ.Β. κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ για τις 67.000κ.μ. νερού που του έχουν χρεωθεί ως κατανάλωση, τα οποία όμως δεν αναγνωρίζει.

Σε συνέχεια του εξωδίκου που απέστειλε ο Ο.Λ.Β. στη ΔΕΥΑΜΒ για την ίδια υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο, έρχεται και η αναγνωριστική αγωγή…

Ο Οργανισμός ζητά σε πρώτη φάση να συμψηφιστεί το ποσό των 40.000 ευρώ περίπου που χρωστά η ΔΕΥΑΜΒ για χρήση κοινόχρηστων χώρων με οφειλές του οργανισμού προς την επιχείρηση για κατανάλωση νερού.

Η ΔΕΥΑΜΒ πληρώνει τέλη προς τον Ο.Λ.Β. για τα τεχνικά έργα κοινής ωφελείας που έχει κατασκευάσει εντός της χερσαίας ζώνης και συγκεκριμένα για τα αντλιοστάσια στα Πευκάκια, στο Παλιό Λιμεναρχείο, στην κεντρική προβλήτα και στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Το 2013 η ΔΕΥΑΜΒ είχε ζητήσει παραχώρηση των χώρων χωρίς αντάλλαγμα δεδομένου ότι πρόκειται για έργα κοινής ωφέλειας. Αντ’ αυτού, ο Ο.Λ.Β. αποφάσισε τον τριπλασιασμό του αντιτίμου που πλέον ανέρχεται σε περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Τα συγκεκριμένα τέλη, που είναι τριπλάσια από το αρχικό ποσό, η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει καταβάλλει, με αποτέλεσμα η οφειλή να ανέρχεται πλέον στο ποσό των 40.000 ευρώ περίπου.

Την ίδια ώρα ο Οργανισμός οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ λογαριασμούς ύδρευσης πάνω από 200.000 ευρώ έως και τον περασμένο Οκτώβριο. Από το συνολικό ποσό, ο Ο.Λ.Β. αμφισβητεί χρέος ύψους 146.000 ευρώ για την περίοδο από Σεπτέμβριο του 2014 έως και Μάρτιο του 2015, υποστηρίζοντας ότι το υδρόμετρο της ΔΕΥΑΜΒ δεν λειτουργούσε σωστά.

Για το θέμα η ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει μετά από αυτοψία, ότι το υδρόμετρο λειτουργούσε κανονικά κι ότι πιθανότατα υπήρχε βλάβη στο δίκτυο του λιμανιού. Για το θέμα, την ενημέρωση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου, αναφέροντας ότι υπάρχει προθεσμία για συμψηφισμό έως και τις 29 Φεβρουαρίου. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Β. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, προκειμένου να λυθούν εξωδικαστικά οι διαφορές.

Σε κάθε περίπτωση ζήτησε τη γνώμη του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ, Αντώνη Ξηρού, ο οποίος ανέφερε ότι για την είσπραξη των χρημάτων που οφείλει ο Ο.Λ.Β. η επιχείρηση μπορεί είτε να εκδώσει διαταγή πληρωμής είτε να βεβαιώσει το χρέος στην εφορία.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου