ΤΟΠΙΚΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: «Η επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού θα πάρει απάντηση»

λαϊκή-συσπείρωση-βόλου-η-επιχείρηση-1017128

Για επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, για τη μήνυση εναντίον του Κ. Γαργάλα από τον Δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο έπειτα από τοποθέτησή του, που αφορά την αποδέσμευση ακινήτων – «φιλέτων» της Εθνικής Τράπεζας, που προορίζονταν να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Ήταν τον Απρίλη του 2022, όταν η δημοτική αρχή προχώρησε σε ένα σκανδαλώδες μπαράζ άρσης απαλλοτριώσεων «φιλέτων» πολλών εκατομμυρίων στο κέντρο του Βόλου. Όπως κατήγγειλε, τότε, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ, επρόκειτο για πρόδηλη στήριξη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, εις βάρος της ανάγκης κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, εις βάρος του ήδη υποβαθμισμένου αστικού περιβάλλοντος για τον λαό του Βόλου.

Μεταξύ των ακινήτων που αποδεσμεύτηκαν ήταν ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας συνολικής αντικειμενικής αξίας περίπου 3εκ.€. Ακίνητα που η εμπορευματική τους αξία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντικειμενική. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών Αχιλλέως – Κωνσταντά – Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου της συνοικίας «Επτά Πλατάνια – Οξυγόνο», όπου στεγαζόταν ο πρώην Συνεταιρισμός Επιπλοποιών, 724 τ.μ. με αντικειμενική αξία 1.073.670 €, που με βάση το ΓΠΣ προορίζονταν για αθλητικούς χώρους. Για το ακίνητο αυτό η δημοτική αρχή απέρριψε σχετική ένσταση κατοίκων της περιοχής ενάντια στην απόφαση των δημοτικού συμβουλίου, ώστε να σταματήσει η άρση απαλλοτρίωσης.
  • Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου – Θέμιδος – Τάκη Οικονομάκη – Ελ. Βενιζέλου, 583,16 τ.μ. (με κτίσμα 1490,20 τ.μ. εντός αυτού), με αντικειμενική αξία 234.452 €., που προορίζονταν για χώρο εκπαίδευσης.
  • Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών Σοφοκλέους – Σέφελ -28ης Οκτωβρίου – Ροζού, 198,54 τ.μ., με αντικειμενική αξία 255 €, που προορίζονταν να γίνει παιδική χαρά.
  • Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών Τζάνου–Τσοποτού–Δονδολίνων– Σαράτση της συνοικίας Αγ. Κωνσταντίνου, 393,29τ.μ. με αντικειμενική αξία 666 €, που σχεδιάζονταν να γίνειβρεφονηπιακός σταθμός.

Η ΛΑΣ ζητά να επαναδεσμευτούν, τώρα, τα ακίνητα! Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής για την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων αποτελούν κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος του βολιώτικου λαού να ζει σε ανθρώπινο αστικό περιβάλλον, με τους απαραίτητους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την αντιλαϊκή της στάση και πολιτική, όπως έκανε με τη στήριξη της καύσης των σκουπιδιών και του LNG. θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την εχθρική πολιτική της για το λαό του Βόλου. Αυτή που πρέπει να απολογηθεί είναι η δημοτική αρχή και όχι αυτοί που την αποκαλύπτουν! Κάθε επιχείρηση εκφοβισμού, τρομοκρατίας, εκβιασμού και φίμωσης του λαϊκού κινήματος θα μας βρει απέναντι και θα πάρει αγωνιστική – μαχητική απάντηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου