ΤΟΠΙΚΑ

Αγκάλιασαν μια Σομαλή και το μωρό της

αγκάλιασαν-μια-σομαλή-και-το-μωρό-της-1016448

Συγκινεί η ιστορία Σομαλής και του 9 μηνών βρέφους της – Δύο ξεχωριστοί «ένοικοι» της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου

Για πολλοστή φορά το Νοσοκομείο Βόλου δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του, τείνοντας χείρα βοήθειας σ’ όποιον έχει ανάγκη, δίχως διακρίσεις.

Οι άνθρωποι του δευτεροβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος αυτή τη φορά άνοιξαν την αγκαλιά τους σε μία νεαρή μητέρα από τη Σομαλία και το βρέφος της, μόλις εννέα μηνών.

Η νεαρή μητέρα την περασμένη εβδομάδα υπέστη ένα σοβαρό κάταγμα στο πόδι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Η ίδια, μαζί με το μωρό της και μία φίλη της, επίσης μετανάστρια από τη Σομαλία, φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας προσφύγων «Μόζας».

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, εξετάστηκε από τους ορθοπεδικούς και κρίθηκε επιβεβλημένη η εισαγωγή της για νοσηλεία, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο τις επόμενες μέρες.

Η νεαρή μητέρα αρχικά έδειξε προβληματισμένη. Ανησυχούσε για το μωρό της. Δεν ήθελε, ούτε μπορούσε να το αποχωριστεί, καθώς ακόμη θηλάζει.

Μολονότι της εξήγησαν ότι το κάταγμα που έχει υποστεί είναι σοβαρό και χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, εκείνη επέμεινε ότι θα αποχωρήσει από το Νοσοκομείο διότι το μωρό τη χρειάζεται.

Γιατροί και νοσηλευτές συγκινήθηκαν. Ενημέρωσαν αμέσως τη διοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά και η λύση βρέθηκε.

Μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν σε μονόκλινο δωμάτιο, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε ανάλογα για να μπορεί να φιλοξενήσει το μωρό. Τοποθετήθηκε κούνια με διάφορα παιχνίδια. Η προϊσταμένη νοσηλεύτρια της ορθοπεδικής κλινικής σε συνεννόηση με τη διευθύνουσα και την κοινωνική υπηρεσία φρόντισαν και το περιβάλλον μέσα στον θάλαμο είναι τέτοιο, ώστε μητέρα και βρέφος να νιώθουν όσο πιο ανθρώπινα γίνεται μέσα στο Νοσοκομείο.

Υπολογίζεται πως η παραμονή των δύο στο Αχιλλοπούλειο θα διαρκέσει τουλάχιστον επιπλέον δύο εβδομάδες, μέχρι τελικά η νεαρή Σομαλή να πάρει εξιτήριο, έχοντας αποκατασταθεί η υγεία της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου