ΤΟΠΙΚΑ

Δημοσιογράφοι πολιτιστικών μέσων στον Βόλο για την τουριστική προβολή της περιοχής

δημοσιογράφοι-πολιτιστικών-μέσων-στ-1016241

Στην στήριξη της τουριστικής προβολής του Πηλίου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου εστίασε το περασμένο τριήμερο τις προσπάθειές του το Επιμελητήριο Μαγνησίας, φιλοξενώντας την αποστολή του Fam Trip στον ορεινό όγκο του βουνού των Κενταύρων που είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες τους.

Η αποστολή αποτελούνταν από δημοσιογράφους των Μέσων Travel.gr, Bovary, Cosmopoliti και Olivemagazine.gr οι οποίοι και διέμειναν στη Πορταριά και το Βόλο, ενώ περιηγήθηκαν στη Μακρινίτσα, Πορταριά, Κισσό, Τσαγακαράδα, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στη πόλη του Βόλου. Σε όλες τις φιλόξενες αυτές περιοχές, είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά εδέσματα, να παρασκευάζουν μόνοι τους παραδοσιακή χορτόπιτα, να γνωρίσουν τις εκκλησίες του Κισσού, αλλά και των Μηλεών, να περπατήσουν μέσα σε καστανόδασος, αλλά και να δούνε από κοντά το Φεστιβάλ Φιρικιού στη Βυζίτσα.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και «ψυχή» της τριήμερης φιλοξενίας κ. Θέκλα Καμμένου «μετά το Σεπτέμβριο, το Πήλιο έχει υποστεί τουριστικά μεγάλη ζημιά στη φήμη του. Ουσιαστικά μετά το Daniel, η τουριστική κίνηση τερματίστηκε απότομα. Παράλληλα, οι εικόνες της καταστροφής “ταξιδέψανε” τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έκαναν το Πήλιο δυσανάλογα γνωστό για τις καταστροφές, παρά τη πραγματική του φήμη.

Οι ορεινοί όγκοι του Πηλίου όμως στέκουν ακόμη δυνατοί και τόσο οι επαγγελματίες αλλά και οι υποδομές είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν και να υποδεχτούν πελάτες-τουρίστες.

Σε αυτά τα πλαίσια, και στη προσπάθεια του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό της Ελλάδας τη πραγματική εικόνα του Πηλίου μετά τις πλημμύρες Daniel και Elias, προσκάλεσε 4 δημοσιογράφους από τέσσερα γνωστά και με μεγάλη αναγνωσιμότητα έντυπα, ούτως ώστε να ζήσουν τρεις ημέρες στο Πήλιο και να μεταφέρουν στο αναγνωστικό κοινό τους την εμπειρία τους.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά του να στηρίξει τους επαγγελματίες του Πηλίου και να γνωστοποιήσει ότι το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων συνεχίζει και έχει την αίγλη και τη παραχή υπηρεσιών που απολαύανε ο τουρίστας πριν τις πλημμύρες».

Να σημειωθεί ότι τη δράση στήριξαν η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, τα ξενοδοχεία ΠΟΡΤΑΡΙΑ και ΝΕΦΕΛΗ, αλλά και τα εστιατόρια “ΚΡΙΤΣΑ”, “Φάρμα Καραϊσκου”, “12 Hotel” “25άρι” και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Ταυτόχρονα, για τις ομορφιές του Πηλίου που μπορούν οι τουρίστες να επισκεφθούν με ασφάλεια, αλλά και για το Φεστιβάλ Φυρικιού που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βυζίτσα είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του Antenna “Πρωινό με Θέα” και την Φαίη Μαυραγάνη, η κ. Θέκλα Καμμένου και η Πρόεδρος του Αγροτοτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βυζίτσας “Οι Εσπερίδες” κ. Θεοδώρα Κλείτσου.

Του τριημέρου αναμένεται να ακολουθήσουν σχετικά αφιερώματα τόσο στα social media, όσο και στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο για το φιλόξενο και ζεστό Πήλιο που για έναν ακόμη χειμώνα περιμένει να αγκαλιάσει τους επισκέπτες του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου