ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για τους πλημμυροπαθείς

παράταση-καταβολής-βεβαιωμένων-οφει-1015939

Αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου έως τον Μάρτιο του 2024

Παράταση καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών προς τα δημοτικά ταμεία για φυσικά και νομικά πρόσωπα, αποφασίζει στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Με εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Ανδρέα Ζέρβα, έρχεται προς έγκριση η παράταση καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων έως και τις 4 Μαρτίου 2024, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επλήγησαν εξαιτίας των πλημμυρών.

Η διευκόλυνση αποφασίζεται για να δοθεί μια οικονομική ανάσα σε κατοίκους και επαγγελματίες που έχουν πληγεί άμεσα ή έμμεσα από τα διπλά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την πόλη μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι ήδη με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών παρατάθηκαν οι προθεσμίες καταβολής προς το Δημόσιο και τρίτους που εισπράττονται από τις Δ.Ο.Υ. και οι προθεσμίες καταβολής δόσεων νομοθετικών ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση έως τις 4 Μαρτίου 2024.

Σημειώνεται ότι μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία ισχύει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για τις δημοτικές ενότητες Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αισωνίας, Ν. Αγχιάλου και Μακρινίτσας.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας, πρόκειται επίσης να εγκριθούν τα δημοτικά τέλη για το νέο έτος, που σύμφωνα με τις εισηγήσεις, παραμένουν αμετάβλητα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου