ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμοι μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας

δρόμοι-μετατρέπονται-σε-ήπιας-κυκλοφ-1015809

Συνεχίζονται τα έργα στο κέντρο της πόλης σε τρία μέτωπα- Εξετάζεται επέκταση και του ποδηλατόδρομου

Ενισχύεται το δίκτυο των οδών ήπιας κυκλοφορίας, με την ένταξη τριών ακόμη δρόμων στον σχεδιασμό αναδιαμόρφωσης. Οι οδοί Νεαπόλεως, Σέκερη και Χέυδεν μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας, με απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας.

Στην οδό Νεαπόλεως λειτουργούν σχολικά συγκροτήματα και σε αυτοψία που έγινε διαπιστώθηκε η συχνή διέλευση πεζών, ποδηλατών, από έναν δρόμο που είναι διπλής κυκλοφορίας με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αναδιαμόρφωσή της και η μετατροπή της σε μονόδρομο ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα ισχύει όριο ταχύτητας 30χλμ την ώρα και θα χωροθετηθεί ποδηλατόδρομος. Ο δρόμος θα μονοδρομηθεί στο τμήμα του από Υδρας έως Σκουφά και θα έχει κατεύθυνση από Υδρας προς Νεαπόλεως.

Για την οδό Σέκερη, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πρότεινε στο πρόσφατο παρελθόν τη λήψη μέτρων περιορισμού ταχύτητας οχημάτων και τη διαμόρφωση πεζοδιαβάσεων, λόγω της συχνής διέλευσης φοιτητών από την οδό. Ήδη, με διαδοχικές παρεμβάσεις τοποθετήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου διαβάσεις πεζών συνοδευόμενες από φωτεινά παλλόμενες ενδείξεις και υποβιβάστηκε το όριο ταχύτητας. Για την περαιτέρω ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πρότεινε επιπλέον και τη διαμόρφωση της οδού Σέκερη ως οδού ηπίας κυκλοφορίας. Σε αυτό το πλαίσιο συνδιαμορφώθηκε πρόταση μετατροπής της οδού Σέκερη (από Αθηνών έως Αλαμάνας) σε οδό ηπίας κυκλοφορίας, με δυνατότητα σημειακής στάθμευσης, με όριο ταχύτητος 30χλμ/ώρα και ποδηλατόδρομο, καθώς και πρόταση μετατροπής της οδού Χέυδεν σε μονόδρομη οδό ηπίας κυκλοφορίας (από Σέκερη προς Αθηνών), με όριο ταχύτητος 30χλμ/ώρα.

Τέλος, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέει τις συνοικίες Νεαπόλεως και Αγίων Αναργύρων, στις οδούς Υδρας, Νεαπόλεως, Αλαμάνας, Νικηταρά και Κολοκοτρώνη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται από τον Δήμο Βόλου, έργα σε τρία μέτωπα στο κέντρο της πόλης. Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η μετατροπή της οδού Γαμβέτα σε ήπιας κυκλοφορίας. Παράλληλα εξελίσσονται και οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, προϋπολογισμού 790.000 ευρώ, αλλά και οι παρεμβάσεις στο δυτικό τμήμα της εμπορικής αγοράς του Βόλου, προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει αναπλάσεις των πεζοδρομημένων τμημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου