ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων για πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ

εκπαιδευτικό-σεμινάριο-της-ενωσης-πα-1015330

Επίσημο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί έως τις 02:00 το μεσημέρι, η Ενωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας Βόλου με τον μοναδικό κρατικό φορέα το ΕΚΑΒ – Βόλου, στις «Πρώτες βοήθειες και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η παρουσίαση ήταν κέντρισε το ενδιαφέρον, αλλά και η πρακτική εφαρμογή πάνω σε ειδική κούκλα τόσο σε (ΚΑΡΠΑ) αλλά και σε χρήση απινιδωτή. Η εκμάθηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητό αερισμό με σκοπό την διατήρηση της ροής του αίματος και την οξυγόνωση κατά την καρδιακή ανακοπή.

Στην συνέχεια έγινε ένα διάλειμμα όπου οι πρόσκοποι έπαιξαν ένα παιχνίδι εμπέδωσης μνήμης με το τι περιέχει ένα φαρμακείο και τραγούδησαν Προσκοπικά τραγούδια. Με το κυριότερο τραγούδι λόγω της περίστασης «…Προσκοπικό έχω πνεύμα μεσ΄ στη καρδιά, Προσκοπικό έχω πνεύμα μεσ΄ στη καρδιά όσο ζω…».

Στο δεύτερό μέρος οι διασώστες μίλησαν για τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ και πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του. Αυτές ήταν αναφορικά με Επιληψία, Τραύμα, Τσίμπημα Φιδιού, Πνιγμό από ξένο σώμα, Λιποθυμία, Τσιμπήματα από Τσούχτρα ή Σκορπίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου