ΤΟΠΙΚΑ

Συστάσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους εν όψει του ισχυρού παγετού

συστάσεις-σε-αγρότες-και-κτηνοτρόφου-101522

Συστάσεις προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους εξέδωσαν οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας εν όψει του ισχυρού παγετού που αναμένεται να σημειωθεί στην περιοχή.

Με ανακοινώσεις τους οι αρμόδιες Διευθύνσεις προειδοποιούν πως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιθανόν να προκαλέσουν ζημιές στις αμυγδαλιές που έχουν ανθίσει καθώς και στις βερικοκιές. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας συστήνει εφαρμογή 2,5% μελάσας όπου υπάρχει δυνατότητα ή εφαρμογή χαλκού. Οι καλλιεργητές με ίδια πομώνα μπορούν να κάνουν χρήση νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αφήνοντας ανοιχτά τα μπεκάκια, ή γενικότερα κατάκλιση εδάφους με νερό.

Επίσης λόγω παγετού όπως επίσης και άλλων δυσμενών καιρικών φαινομένων του χειμώνα που επιφέρουν συνθήκες αποκλεισμού των ζώων στις εκτροφές και τα υποβάλλουν σε καταστάσεις στρες, οι κτηνοτρόφοι καλούνται να λάβουν μέτρα για την προστασία των ζώων και την έγκαιρη εξασφάλιση της τροφής τους. Οι ζωοτροφές πρέπει να διατηρούνται σε χώρο κλειστό ή να καλύπτονται επαρκώς, ώστε να αποτρέπεται η υγρασία που θα οδηγήσει σε αλλοίωσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου