ΤΟΠΙΚΑ

Τους βγήκε «ξινό» το υπαίθριο πάρτι στο πάρκο του Αναύρου

τους-βγήκε-ξινό-το-υπαίθριο-πάρτι-στ-1014230

Καταδικάστηκαν οι δυο φοιτητές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατέληξαν δύο 21χρονοι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, μετά το υπαίθριο πάρτι στο πάρκο του Αναύρου, τα ξημερώματα της Κυριακής, που ξεσήκωσε «στο πόδι» τους κατοίκους της περιοχής.

Οι δυο φοιτητές συνελήφθησαν, ο πρώτος για διατάραξη κοινής ησυχίας και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε διατάραξη και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 και 3 μηνών αντίστοιχα με αναστολή.

Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι μετά από καταγγελία περιοίκων στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα πήγε στο θεατράκι του Αναύρου περιπολικό, όπου γινόταν πάρτι με συμμετοχή περίπου 300 νεαρών. Οι αστυνομικοί έκριναν ότι δεν έπρεπε να επέμβουν για συστάσεις, για να μην οξυνθούν τα πνεύματα, επειδή γινόταν κατανάλωση αλκοόλ. Περίμεναν και στις 6.30 το πρωί προσέγγισαν και συνέλαβαν τον πρώτο 21χρονο την ώρα που απομακρυνόταν από το χώρο, καθώς είχαν δει ότι ήταν εκείνος που έπαιζε μουσική.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, επειδή είχε διαθέσει το αυτοκίνητό του για τη μεταφορά των μισθωμένων ηχείων του πάρτι και παραδέχτηκε ότι τα μετέφερε.

Απολογούμενος ο πρώτος φοιτητής, από την Αθήνα, υποστήριξε ότι η οργάνωση του πάρτι δεν έγινε από τον ίδιο αλλά από ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Μάλιστα είπε ότι έγινε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί δεν υπήρχαν χρήματα να διοργανωθεί σε άλλο χώρο, ενώ οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν για τις καταγγελίες και δεν τους έγινε παρατήρηση να χαμηλώσουν την μουσική. Επίσης είπε ότι όταν είδαν το περιπολικό χαμήλωσαν την ένταση και ζήτησε συγνώμη από τους περίοικους.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος νεαρός, από τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι έμαθε για το πάρτι που διοργάνωναν οι τεταρτοετείς της σχολής και επειδή μένει μακριά από τον Άναυρο, πήρε αυτοκίνητο και επειδή δεν ήθελε να πιεί προσφέρθηκε να μεταφέρει τα ηχεία. Ο ίδιος είπε ότι έφυγε από το πάρτι στις 3 τα ξημερώματα, άφησε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε συμφοιτητές του και το πρωί τον κάλεσαν από την Αστυνομία να πάρει το αυτοκίνητο με τα ηχεία και να τα πάει εκεί, όπως και έκανε, για να συλληφθεί.

Ο αστυνομικός που τους συνέλαβε, ανέφερε ότι έγιναν πολλές καταγγελίες περιοίκων, διότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και, επιπλέον, βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο.

Ο εισαγγελέας έδρας επισήμανε στους δύο νεαρούς φοιτητές ότι η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των πολιτών που θέλουν να ησυχάσουν και να κοιμηθούν, γιατί την επόμενη μέρα εργάζονται. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την ηχορύπανση, εδώ και πάνω από 12 μήνες και διεμήνυσε ότι δεν θα ξαναγίνει πάρτι στην περιοχή. Μάλιστα είπε ότι το θέμα με τα πάρτι έφτασε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που παρήγγειλε από την Εισαγγελία Βόλου να παρατηρεί την περιοχή και να αποτρέπει ανάλογες εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και την αναγνώριση του ελαφρυντικού της νεαρής ηλικίας, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε φυλάκιση 4 μηνών ο πρώτος και 3 μηνών ο δεύτερος με αναστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου