ΤΟΠΙΚΑ

Και «πληγωμένη» και στα σκοτάδια η περιοχή της Κουκουράβας

και-πληγωμένη-και-στα-σκοτάδια-η-περ-1014220

Τουλάχιστον 10 στύλοι δημοτικού φωτισμού δεν λειτουργούν – Με φακούς ανάμεσα από χαλάσματα κυκλοφορούν κάτοικοι που απέμειναν στο χωριό

Στα σκοτάδια τους τελευταίους δύο μήνες σχεδόν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, βρίσκεται η περιοχή της Κουκουράβας. Στο χωριό, τουλάχιστον δέκα στύλοι δημοτικού φωτισμού δεν λειτουργούν και οι κάτοικοι που απέμειναν, για να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στα χαλάσματα, επιστρατεύουν φακούς.

Η Κουκουράβα δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Ο κεντρικός δρόμος έχει καταστραφεί. Έξοδος δεν υπάρχει προς τη Μακρινίτσα ενώ το τμήμα του δρόμου από Βόλο είναι εξαιρετικά δύσβατο μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν. Κατεστραμμένα καλντερίμια, πεσμένες πεζούλες, χαντάκια στον δρόμο, χαλάσματα και μπάζα υπάρχουν σε διαδρομές εντός του χωριού, όπου απέμειναν μόλις 12 οικογένειες.

Κάτοικοι της περιοχής που μετακινούνται πεζοί σε αρκετά σημεία, τα βράδια δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους. Όπως αναφέρουν μετά τις καταστροφές, δεν λειτουργεί καν ο δημοτικός φωτισμός, με αποτέλεσμα ένα ολόκληρο χωριό να είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.

Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες προς τη ΔΕΗ και τον Δήμο Βόλου. Μόλις χθες, συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ φρόντισε για την αντικατάσταση μιας ασφάλειας που ήταν απαραίτητη για να δοθεί ηλεκτρικό ρεύμα στους στύλους του δημοτικού φωτισμού.

Και πάλι όμως δεν λειτουργούν όλοι. Σύμφωνα με κατοίκους υπάρχουν καμένες λάμπες σε τουλάχιστον δέκα στύλους και δεν έχουν αντικατασταθεί. Τμήματα του χωριού, εξακολουθούν να είναι σκοτεινά.

«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε τα βράδια. Να βγούμε έξω από τα σπίτια μας. Αν παραστεί ανάγκη βγαίνουμε με φακούς. Επικρατεί σκοτάδι και πρέπει να περπατήσουμε από καταστραμμένα καλντερίμια, ανάμεσα από πεσμένες πεζούλες και μπάζα», διαμαρτύρονται.

Όπως επισημαίνουν αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι του χωριού έχουν φύγει νοικιάζοντας αλλού σπίτι μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην περιοχή. Υπάρχουν όμως 12 οικογένειες που παραμένουν στον τόπο τους και κάποιες από αυτές έχουν και μικρά παιδιά.

Κάτοικοι επίσης, ζητούν την παρέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ για βουλωμένο φρεάτιο που έχει ως αποτέλεσμα λύματα από τη Μακρινίτσα να καταλήγουν στον κεντρικό δρόμο της Κουκουράβας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου