ΤΟΠΙΚΑ

Ληστής μπούκαρε σε βενζινάδικο – Επίθεση με σπρέι στο πρόσωπο υπαλλήλου

ληστής-μπούκαρε-σε-βενζινάδικο-επίθ-1013457

Μεροκάματο τρόμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Βόλο – Ο δράστης άρπαξε από την ταμειακή μηχανή πάνω από 15.000 ευρώ

Μεροκάματο τρόμου ήταν το χθεσινό για έναν υπάλληλο πρατήριου υγρών καυσίμων στον Βόλο, όταν άγνωστος εισήλθε στο βενζινάδικο και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά έκλεψε από το ταμείο μεγάλος χρηματικό ποσό.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από τη θρασύτατη ληστεία που σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων στην οδό Λαρίσης στον Βόλο, χθες στις 7 το πρωί.

Το σκηνικό της ληστείας θύμισε ταινία δράσης, καθώς οι κινήσεις με τις οποίες ο δράστης κατάφερε να κλέψει το ταμείο της επιχείρησης ήταν καλοσχεδιασμένες. Λίγο πριν τις 7 το πρωί, ο δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του προσέγγισε το βενζινάδικο, στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν ο υπάλληλος της νυχτερινής βάρδιας, καθώς το συγκεκριμένο πρατήριο παραμένει ανοιχτό επί 24ωρης βάσης.

Σε ανύποπτο χρόνο και ενώ ο υπάλληλος δεν βρισκόταν στην ταμειακή μηχανή, ο δράστης εισέβαλλε στο κατάστημα, πλησίασε την ταμειακή μηχανή και κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό που βρισκόταν μέσα, το οποίο υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε τα 15.000 ευρώ.

Ωστόσο, κατά την προσπάθεια διαφυγής του από το κατάστημα, ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον υπάλληλο της επιχείρησης, ο οποίος έσπευσε να τον ακινητοποιήσει.

Ο δράστης αντιστάθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε χρήση σπρέι πιπεριού, προκειμένου να απωθήσει τον υπάλληλο και να τραπεί γρήγορα σε φυγή.

Αμεσα ο υπάλληλος ειδοποίησε τις αρχές. Αντρες της αστυνομίας έφτασε στο βενζινάδικο, πήρε περιγραφή από τον υπάλληλο που δέχθηκε την επίθεση με το σπρέι και αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Υπάλληλοι και επιχειρηματίες των γύρω καταστημάτων αναφέρουν ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πώς δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν το περιστατικό, παρά μόνο όταν έφτασαν τα οχήματα της αστυνομίας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ζητήθηκε το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των γύρω καταστημάτων, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου ανέφερε πως, δυστυχώς, δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό στον Βόλο.

«Μου κάνει εντύπωση το θράσος του δράστη, που ενώ ήταν μέσα στο κατάστημα ο υπάλληλος μπήκε μέσα και έκλεψε ένα τόσο μεγάλο ποσό» ανέφερε αρχικά η κ. Κοντοχρήστου και συνέχισε «τέτοια περιστατικά προκαλούν σε όλους μας φόβο. Τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων και στον Βόλο λειτουργούν 18-24 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να παραμένουν όλο το βράδυ εκεί, οπότε και η κίνηση είναι μειωμένη. Γι’ αυτό και χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, είναι τρομακτικό να συμβαίνει αυτό σε επιχειρήσεις και υπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μέχρι χθες το βράδυ από την αστυνομία δεν είχαν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου