ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

συγκέντρωση-σωματείων-και-φοιτητικώ-1013050

Σε συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας, και σωματεία όπως: το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών/ων Μαγνησίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη βάση των ΗΠΑ στο στρατόπεδο Γεωργούλα.

Τα σωματεία στο κάλεσμά τους αναφέρουν τα εξής:

«Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική που θεωρεί την ζωή μας κόστος!

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα στην Παλαιστίνη! Καμία εμπλοκή της Χώρας μας στο μακελειό!

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή. Ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς η εμπλοκή της χώρας μας στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στην Γάζα, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με αξιοποίηση όλων των αμερικανοΝατοϊκών βάσεων στη χώρα μας.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

Δύο μήνες σχεδόν μετά τις φονικές πλημμύρες η κατάσταση αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι η Κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές θεωρούν την αποκατάσταση και την προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας “κόστος”, ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο “όφελος” των επιχειρηματικών ομίλων.

Τη ίδια στιγμή που η ακρίβεια αυξάνεται με ρυθμό μέχρι και 19% τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ενώ ετοιμάζουν νέα φορολεηλασία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος όπως με το νέο νομοσχέδιο για τους αυτοαπασχολούμενους-ελευθεροεπαγγελματίες.

Τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ από την συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, να τα αφήσει να κλείσουν, χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση.

Τα πανεπιστήμια αιμορραγούν από τις ελλείψεις σε διδακτικό, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό, με εστίες ανύπαρκτες, με υποδομές που διαχρονικά αλλά και μετά τις πλημμύρες έχουν γίνει πλέον επικίνδυνες για τους φοιτητές. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Κανένας εργαζόμενος και νέος να μη συμβιβαστεί με αυτή τη ζωή!

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία.. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα στήριξης κι αποκατάστασης στους πληγέντες της περιοχής μας, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό της περιοχής μας, τους φοιτητές και τους μαθητές να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

  • Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.
  • Για την άμεση αποκατάσταση της ζωής των πληγέντων στην περιοχή μας, με 100% αποζημιώσεις, άμεσα ολοκληρωμένα μέτρα στήριξης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.
  • Για άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, για χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, για να έχει ο λαός την Υγεία που του αξίζει τον 21 αιώνα.
  • Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου